Greška

Došlo je do greške.

Microsoft je Windows 10X, navodno, pustio niz vodu

09.05.2021 10:46 | 0 Software/Web
Microsoft je Windows 10X, navodno, pustio niz vodu

 

Već nekoliko godina slušamo o operativnom sistemu Windows 10X. Lakša verzija Windows-a trebalo je da bude Microsoftov odgovor na ChromeOS i da podstakne prodaju početnih i studentskih prenosnih računara. Nažalost, razvoj je navodno odložen

Prema izveštaju sajta Petri, Windows 10X sigurno neće izaći ove godine, a možda nikada neće ugledati svetlost dana, ili barem ne u svom trenutnom obliku. Prvobitno je Windows 10X stvoren za uređaje sa dva ekrana, poput Microsoftovog neobjavljenog tableta Surface Neo. Od tada je kompanija prebacila u nižu brzinu u pokušaju da se takmiči sa ChromeOS-om i fokusira OS oko uređaja sa jednim ekranom.

 

Pogledajte još: Ako vam upotreba procesora neobjašnjivo raste, pokušajte da instalirate ovu opcionalnu ispravku za Windows 10

Microsoft je navodno preusmerio resurse sa Windows 10X i natrag na pravi Windows 10. Kao što znamo, Microsoft se trenutno trudi da ažurira trenutnu verziju operativnog sistema Windows 10 novim elementima korisničkog interfejsa i promenama u dizajnu.

Neke tehnologije prvobitno napravljene za Windows 10X možda i dalje mogu da ugledaju svetlost dana u operativnom sistemu Windows 10. To je očigledno rezultat razgovora sa kupcima, koji su želeli neke od tih funkcija koje je Microsoft razvijao, ali ih nisu želeli u potpuno odvojenom operativnom sistemu.

Microsoft još uvek nije javno komentarisao ove izveštaje.

Izvor: KitGuru


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Procurile su specifikacije kamere sledećeg preklopnog telefona kompanije Xiaomi

Epic je ponudio 200 miliona dolara za ekskluzive PlayStation igara na Epic Games Store-u

10504
10505
10506
10507
10508
10509