Greška

Došlo je do greške.

Microsoft je najavio Surface Pro 8, sa većim ekranom i Thunderbolt podrškom

22.09.2021 19:20 | 0 Mobile
Microsoft je najavio Surface Pro 8, sa većim ekranom i Thunderbolt podrškom


Microsoft je objavio Surface Pro 8, koji predstravlja najveću nadogradnju kompanijine Intel pokretane Surface Pro linije, još od Surface Pro 3 modela iz 2014. godine. Surface Pro 8 sada ima 120Hz displej sa tanjim okvirima, Thunderbolt 4 podršku i novu tastaturu koja u sebi može da uskladišti unapređeni Surface Slim Pen 2.

Surface Pro 8 je uzeo najbolje karakteristike Surface Pro X modela i ukombinovao ih je sa Intel čipom. Tu je 13-inčni PixelSense Flow Display, kako ga Microsot naziva, sa podrškom za Dolby Vision i Adaptive Color tehnologiju. Veći displej je omogućio tanje okvire oko ekrana, a veliki napredak je podrška za osvežavanje od 120Hz. Ekran podrazumevano radi na 60Hz, ali će se povećati na 120Hz tokom zadataka koji se obavljaju pametnom olovkom ili unosom dodirom.


Hibridni uređaj koristi prednosti nove Dynamic Refresh Rate funkcije iz Windowsa 11, koja omogućava displeju da se prebacuje između različitih stopa osvežavanja u zavisnosti od zadataka koji se obavljaju.

Odvojeni Surface Pro Signature Keyboard uključuje i novi Surface Slim Pen 2. Pametna olovka se puni u bazi tastature i uključuje ugrađeni motor za taktilni odziv. Stylus takođe ima smanjenu latenciju i bolju preciznost zahvaljujući redizajniranom vrhu.

surface2_15.jpg


U unutrašnjosti Surface Pro 8 uređaja nalazi se četvorojezgarni Intel procesor 11. generacije (Intel Core i5 i Core i7 i komercijalno Core i3 i LTE opcije) i do 32GB RAM-a i 1TB skladišnog prostora. Microsoft je konačno dodao podršku za Thunderbolt 4, odbacujući USB-A port. Pro 8 stiže sa dva USB-C Thunderbolt 4 porta i ima uobičajeni Surface Connect za punjenje.

Microsoft ističe da će se Surface Pro 8 isporučivati od 5. oktobra, po početnoj ceni od 1100 dolara.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Međunarodni dan znakovnih jezika kompanija Samsung obeležava besplatnim servisom za gluve i nagluve osobe

Microsoft Surface Duo 2 stiže sa boljim kamerama, 5G podrškom

10104
10105
10106
10107
10108
10109