Greška

Došlo je do greške.

Microsoft izjavio da je ponosan što je blokirao skoro 71 milijardu sajber napada 2021. godine, ali je takođe i zabrinut

04.02.2022 09:15 | 0 Software/Web
Microsoft izjavio da je ponosan što je blokirao skoro 71 milijardu sajber napada 2021. godine, ali je takođe i zabrinut

 

Microsoft je danas predstavio Cyber Signals, novi onlajn časopis o sajber bezbednosti, koji će sadržati najnovija Microsoft istraživanja i podatke o različitim aktuelnim sajber pretnjama. Časopis će izlaziti kvartalno, a u svom najavnom blog postu, kompanija je rekla da je uspela da spreči milijarde pretnji sajber bezbednosti prošle godine koristeći svoja rešenja.

Ukupno, Microsoft kaže da je blokirao skoro 71 milijardu sajber napada u 2021. koristeći Microsoft Defender za Endpoint, Microsoft Defender za Office 365 i Microsoft Azure Active Directory (AD), prenosi NeoWin.

  • Endpoint pretnje:

            Microsoft Defender za Endpoint blokirao je više od 9,6 milijardi pretnji od zlonamernog softvera usmerenih na uređaje korisnika i potrošača, između januara i decembra 2021.

  • Pretnje putem e-pošte:

            Microsoft Defender za Office 365 je između januara i decembra 2021. blokirao više od 35,7 milijardi phishing-a i drugih zlonamernih e-poruka usmerenih na kompanije i pojedinačne konzumente.        

  • Pretnje identitetu:

            Microsoft (Azure Active Directory) je otkrio i blokirao više od 25,6 milijardi pokušaja otmice korisničkih naloga preduzeća bruteforcingom ukradenih lozinki, između januara i decembra 2021.

Microsoft je, međutim, takođe izrazio zabrinutost zbog veoma primetnog nedostatka usvajanja tehnika poput višefaktorske autentifikacije i rešenja bez lozinke. Kompanija piše:    "Iako su pretnje brzo rasle u poslednje dve godine, bilo je malo usvajanja jake autentifikacije identiteta, kao što je višefaktorska autentikacija (MFA) i rešenja bez lozinke. Na primer, naše istraživanje pokazuje da je u svim industrijama samo 22 procenta kupaca koji koriste Microsoft Azure Active Directory (Azure AD), Microsoftovo rešenje za identitet u oblaku, implementiralo snažnu zaštitu autentifikacije identiteta od decembra 2021."Više detalja možete pronaći u zvaničnom blog postu na linku ovde.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Pojavio se render navodnog Xiaomi 12 mini sa AMOLED ekranom ispod 6 inča

Pojavile se zvanične slike Nokia G21 telefona, objava uskoro

10504
10505
10506
10507
10508
10509