Greška

Došlo je do greške.

Microsoft i Google se udružuju kako bi omogućili više veb aplikacija za Play Store

12.07.2020 14:37 | 0 Software/Web
Microsoft i Google se udružuju kako bi omogućili više veb aplikacija za Play Store


Microsoftova podrška za Android se proširuje i izvan domena izvornih aplikacija i uređaja kao što je Surface Duo. Thurrot izveštava da Microsoft sarađuje sa Google-om na tome da omogući veći broj kvalitetnijih veb aplikacija za Android uređaje preko Play Store-a.

Aplikacije kreirane Microsoftovom PWABuilder alatkom će koristiti Google Bubblewrap metode i biblioteke kako bi se iskoristile prednosti novih funkcija, uključujući novi standard za veb prečice, "dublja" push obaveštenja i prilagođavanje vizuelnih elemenata. Jednostavno rečeno, veb aplikacije bi trebalo da pružaju komotniji osećaj upotrebe na telefonu.

 

Pogledajte još: Google testira pretplatu na aplikacije direktno iz Play Store-a


Očekuje se da će proteći izvesno vreme dok aplikacije ne počnu da implementiraju nove funkcije. Ipak, ovo će omogućiti da veliki broj kvalitetnih aplikacija stigne na korisnikov telefon.

Inicijativa, koju sprovode Microsoft i Google kreatorima će pružiti više razloga da koriste Microsoftov set alatki, dok će Google dobiti veći broj developera koji kreiraju veb aplikacije za Android ekosistem, umesto da ljude samo usmeravaju ka generičkim aplikacijama u okviru browsera.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nove glasine sugerišu da će iPhone 12 imati 6GB RAM-a

Testirali smo Acer Nitro 5 gejming laptop (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509