Greška

Došlo je do greške.

Microsoft gasi Mixer, korisnike usmerava ka Facebook Gaming platformi

23.06.2020 14:03 | 0 Software/Web
Microsoft gasi Mixer, korisnike usmerava ka Facebook Gaming platformi


Pre oko četiri godine Microsoft je kupio Beam - servis za live streaming koji se fokusira na gejming. U godinama koje su usledile, kompanija je servis preimenovala u Mixer i integrisala ga je u Windows 10 i Xbox One. Sada je Microsoft objavio da će Mixer biti ugašen narednog meseca.

Kako bi olakšao situaciju za postojeće korisnike, Microsoft je odlučio da sklopi partnerstvo sa Facebook Gaming platformom. Od 22. jula, svaki pokušaj pristupa Mixeru će korisnika preusmeravati na Facebook Gaming portal, a kompanija će i kreatorima sadržaja pomoći u ovoj tranziciji. Kreatori koji imaju Mixer partnerstvo će dobiti partnerski status na Facebook Gaming-u. U međuvremenu, korisnici mogu da potroše svoje Ember i Spark valute na omiljene kreatore.

 

Pogledajte još: Microsoft omogućava svoj novi Edge browser za Windows 7 i 8.1


Microsoft ističe da je razlog zbog kojeg gasi rad na Mixer servisu to što ne može da uloži dovoljno vremena na razvoj zajednice, dok se fokusira na svoju viziju gejminga. Prema navodima kompanije, Facebook ima mnogo veću zajednicu korisnika koju je moguće nadograditi.

Takođe, ovo ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na brojne izveštaje koji su sugerisali da Mixer ostvaruje značajno slabije rezultate u poređenju sa konkurencijom.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

TEAMGROUP najavljuje 2.5-inčni RGB SSD i M.2 PCIe SSD

Twitter.com dodaje nove funkcije, gasi podršku za Internet Explorer 11

10504
10505
10506
10507
10508
10509