Greška

Došlo je do greške.

Microsoft donosi Android aplikacije na Windows 11 preko Amazon Appstore-a

24.06.2021 19:46 | 0 Software/Web
Microsoft donosi Android aplikacije na Windows 11 preko Amazon Appstore-a


Jedna od najzanimljivijih informacija, koje smo saznali tokom današnje najave novog Windowsa, jeste da Microsoft donosi Android aplikacije na Windows 11. Android aplikacije će moći da se pokreću izvorno na Windowsu 11, a preuzimaće se sa Amazon Appstore-a preko nove Windows prodavnice koja će biti integrisana u operativni sistem.

Aplikacije će biti izlistane na novom Windows store-u, a Microsoft je sklopio i partnerstvo sa kompanijom Intel. Koristiće Intel Bridge tehnologiju kako bi omogućio ovu funkciju. Android aplikacije za Windows 11 se mogu prikačiti u taskbar ili postaviti uz tradicionalne Windows aplikacije.

Microsoft je demonstrirao TikTok koji radi na Windowsu 11. Kompanija je prikazala i Windows prodavnicu, koja lista Ring, Yahoo, Uber i druge Android aplikacije, a očekuje se pun pristup onome što se nalazi na Amazon Appstore-u.

windroid2.jpg


Nije poznato koliko tačno postojećih uređaja će podržavati Android aplikacije sa Windowsom 11, s obzirom na to da će kompatibilni hardver morati da podržava Intel Bridge tehnologiju.

Microsoft već godinama istražuje ideju pokretanja Android aplikacija izvorno na Windowsu i ova implementacija predstavlja značajan iskorak u kompanijinom poslovanju. Microsoft već neko vreme prihvata Android kao moibilnu verziju Windowsa, a sada će sve te mobilne aplikacije moći da se pokreću i na Windows 11 platformi.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Microsoft je predstavio Windows 11 sa novim dizajnom, Start menijem

Vivo V21e 5G predstavljen sa Dimensity 700 čipom i 64MP kamerom

10504
10505
10506
10507
10508
10509