Greška

Došlo je do greške.

Meta ukida zabranu reklamiranja za kriptovalute

02.12.2021 09:15 | 0 Biznis IT
Meta ukida zabranu reklamiranja za kriptovalute

 

Meta odustaje od svoje dugogodišnje (ako ne i apsolutne) zabrane reklama za kriptovalute. Kako prenosi CNBC, Meta je okončala svoju zabranu proširenjem broja regulatornih licenci koje prihvata, sa tri na 27. Kripto scena je „sazrela i stabilizovala se“ dovoljno da opravda promenu mišljenja, rekla je kompanija, uključujući povećanu količinu vladinih propisa koji postavljaju „jasnije odgovornosti i očekivanja”.

Oglašivačima je i dalje potrebna pismena dozvola za postavljanje oglasa za razmenu i pozajmice u kriptovalutama, alate za rudarenje kriptovaluta i novčanike koji vam omogućavaju kupovinu, prodaju, ulaganje ili zamenu tokena, javlja Engadget. Ovo, međutim, otvara vrata biznisima koji rade sa kriptovalutama koja ranije nisu mogla da prikazuju oglase, a da ne spominjemo potencijalne investitore koji možda nisu upoznati sa tržištem.

 

Pogledajte još: Omicron kriptovaluta porasla ogromnom brzinom, verovatno možete pogoditi razlog

Nije jasno da li su neki dodatni faktori igrali ulogu u preokretu, ali tajming je i više nego bitan. Preokret dolazi samo dan nakon što je Metin kripto nadzornik, Dejvid Markus, rekao da napušta kompaniju. Otprilike dve godine je proveo pokušavajući da pokrene Metin kriptonovčanik Novi, do sada uspevajući da pokrene samo manji test. In-house kriptovaluta kompanije, Diem, imala je još teže vreme i tek treba da zaživi, nakon regulatornih primedbi i smanjenih ambicija.

Meta ne mora nužno da prizna propast Diema. Taj projekat se, ipak, vodi nezavisno i ovo može jednostavno biti odraz teških vremena. Iako je kriptovaluta još uvek puna volatilnosti i regulatorne nesigurnosti, rizici su sada dovoljno niski, tako da Meta nije previše zabrinuta.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Prijatno iznenađenje za ispod 50€ - Realme Buds Air 2

Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11

10604
10605
10606
10607
10608
10609