Greška

Došlo je do greške.

Meta tvrdi da nikada nije pretila povlačenjem Fejsbuka i Instagrama u Evropi

09.02.2022 09:04 | 0 Software/Web
Meta tvrdi da nikada nije pretila povlačenjem Fejsbuka i Instagrama u Evropi

 

Meta je pojasnila da nema „apsolutno nikakvu želju da se povuče iz Evrope“. Kompanija je potvrdila da nije „pretila“ da će povući Fejsbuk i Instagram iz evropskih zemalja zbog neizvesnosti oko transatlantskog sporazuma o privatnosti između Amerike i Evropske unije.

Meta je objavila post na blogu u kojem kategorički negira da je ikada zapretila da će zatvoriti pristup svojim glavnim veb servisima kao što su Fejsbuk i Instagram u Evropskoj uniji. Kompanija je istakla da je „identifikovala poslovni rizik koji je rezultat neizvesnosti oko međunarodnog prenosa podataka“. Meta je izjavila:    "Međunarodni prenos podataka podržava globalnu ekonomiju i podržava mnoge usluge koje su od suštinskog značaja za naš svakodnevni život. Preduzećima u različitim industrijama potrebna su jasna, globalna pravila za zaštitu transatlantskih tokova podataka na dugi rok."Meta je morala da jasno iznese svoj stav o zadržavanju svog prisustva u evropskim zemljama zahvaljujući obelodanjivanju kompanije u svom najnovijem izveštaju o zaradi. U dokumentu se navodi da kompanija „verovatno neće moći da ponudi niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga, uključujući Fejsbuk i Instagram, u Evropi“ ako SAD i Evropska unija ne uspeju da ratifikuju novi sporazum o prenosu podataka. Kompanija je dalje tvrdila da ne može zavisiti od drugih postojećih mehanizama.

 

Povezana vest: Meta bi mogla da ugasi Fejsbuk i Instagram u EvropiKada je Meta bila poznata kao Fejsbuk, kompanija je izdavala slična upozorenja. Međutim, kompanija nikada nije imenovala nijednu uslugu. Ovaj put, međutim, u dokumentu se jasno pominju Fejsbuk i Instagram.

Čini se da je Meta veoma zabrinuta zbog „Safe Harbor" sporazuma, kao i „Privacy Shield“. Evropski sud pravde poništio je Safe Harbor Agreement 2015. godine. Privacy Shield takođe je poništena prošle godine. Meta tvrdi da su „ove odluke donete na osnovu sukoba između zakona EU i SAD oko zaštite podataka“. Kompanija strahuje od neizvesnosti oko dogovora sa zamenom. Meta je takođe tvrdila da postoji još 70 kompanija koje su izrazile sličnu zabrinutost, javlja Neowin.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Microsoft Teams će uskoro dobiti LinkedIn i OneDrive integraciju

Instagram uvodi bezbednosnu proveru za sve korisnike globalno

10504
10505
10506
10507
10508
10509