Greška

Došlo je do greške.

Meta sprema Quest Pro i još nekoliko VR uređaja

03.05.2022 12:00 | 0 Mobile
Meta sprema Quest Pro i još nekoliko VR uređaja

 

Facebook, Meta, nazovimo ih kako god želimo, ne odustaje ni od virtuelne stvarnosti ni od razvoja uređaja koji je služe toj svrsi. Za početak, očekuje se pojavljivanje Quest Pro uređaja za virtuelnu stvarnost, a zatim se očekuju još tri nova uređaja do 2024. godine. 

Kodna imena za sve ove projekte su Cambria, Funston, Stinson i Cardiff. Prema prvim navodima, projekat kodnog imena Cambria, što bi najverovatnije mogao da bude Quest Pro, trebalo bi da košta skoro 800 dolara, dok se za druge sprave u ovom trenutku ne zna potencijalni iznos koji bi korisnici mogli da izdvoje. 

Ova četiri uređaja za virtuelnu stvarnost trebalo bi da se sastoje od dva “obična” modela, kao i dva pro modela. Prema navodima same kompanije, a koji se nalaze u njihovim dugoročnim planovima za virtuelnu stvarnost, snažniji modeli trebalo bi da budu “laptopovi za lice”, što dovoljno govori o tome u kom smeru ova kompanija planira da ih razvija. 

Dalje, očekuje se da će se i 2023. i 2024. godine pojaviti po jedan standardni i jedan pro model. Naravno, kako su ovo sve nezvanične informacije, kompanija Meta može odložiti zvanično predstavljanje ovih uređaja. 

 

 

Za sada, najbliži predstavljanju je uređaj pod kodnim imenom Cambria, što bi trebalo da bude Quest Pro uređaj za prikazivanje virtuelne stvarnosti. Očekivani datum predstavljanja je septembar tekuće godine, ali za sada ne postoje nikakve garancije da će to stvarno biti datum kada će publika ugledati ovaj uređaj. 

Trenutno, ne postoje ni konkretnije informacije o tome šta možemo da očekujemo od ovih uređaja. Ni sama kompanija Meta ne želi da komentariše proizvode koje još uvek nisu zvanično objavili, pa tako nije lako doći do nekih tehničkih specifikacija, piše Android Central

Prema nezvaničnim informacijama, cena ovog uređaja trebalo bi da iznosti 799 dolara, što je veoma mnogo za jedan uređaj za virtuelnu stvarnost. Nismo baš sigurni kako će šublika reagovati na sve to, pogotovo ne u kombinaciji sa metaverzumom koji ova kompanija toliko forsira. Pa, da sačekamo septembar.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Telegram Premium primećen na iOS Beta, stiže i na Android

Samsungov 3nm proces možda pre TSMC-ovog?

10104
10105
10106
10107
10108
10109