Greška

Došlo je do greške.

Meta nadograđuje Facebook grupe novim funkcijama, prilagođavanjima i podgrupama

05.11.2021 10:14 | 0 Software/Web
Meta nadograđuje Facebook grupe novim funkcijama, prilagođavanjima i podgrupama

 

Facebook uvodi mnoštvo novih funkcija za poboljšanje iskustva zajednice na grupama i stranicama. Najnovija ažuriranja donose dodatne funkcije prilagođavanja i načine na koje administratori mogu unovčiti grupe prikupljanjem sredstava i plaćenim pristupom.

Facebook daje administratorima mogućnost da prilagode grupe bojama, pozadinama, fontovima i emodžijima kako bi grupu učinili jedinstvenijom u skladu sa njihovim interesovanjima, javlja Android central. Ovo uključuje novu uvodnu stranicu koju administratori mogu primeniti da požele dobrodošlicu novim članovima u grupu.

Grupe takođe dobijaju nove i lakše načine angažovanja zahvaljujući plutajućem „dugmetu za objavljivanje“ koje omogućava korisnicima da objavljuju sa bilo kog mesta u grupi bez potrebe da se pomeraju nazad do vrha; karakteristika koju bi Meta takođe trebalo da razmotri za postavljanje i van grupa. Pored toga, članovi grupe će moći da nagrađuju jedni druge bedževima kako bi istakli doprinos grupi i dodatno podstakli angažman.

Grupe će takođe moći da se povežu u realnom vremenu sa četovima u zajednici i zakazivanjem događaja koji se ponavljaju za virtuelne ili lične sastanke.

 

facebookgroupsnewfeatures.gif

 

Facebook takođe testira podgrupe koje administratori mogu da kreiraju u okviru svojih grupa. Slično kao i Reddit, ovo će omogućiti članovima da se angažuju sa specifičnijim zajednicama sa više istomišljenika.

Ove podgrupe mogu biti besplatne ili plaćene, što je jedan od novih načina na koji Facebook pokušava da pomogne administratorima da unovče svoje zajednice. Druge opcije monetizacije koje se uvode uključuju prodavnicu za administratore da prodaju svoje proizvode, kao i grupno prikupljanje sredstava za članove kako bi im pomogli da više doprinesu administratorima i moderatorima.

Administratori takođe dobijaju više alata za pomoć u vođenju grupa, uključujući novi način kombinovanja grupa i stranica, tako da im je lakše upravljati zajedno koristeći iste alatke. Meta kaže da će ovo administratorima dati „zvanični glas“ u interakciji sa svojom zajednicom i olakšati korisnicima pristup grupi sa stranice zajednice.

Nove funkcije povećavaju posvećenost Facebooka svojim grupama jer sve više platformi udvostručuje svoje društvene potencijale. Na primer, Tviter je nedavno predstavio Communities, iako su iste donekle ograničene zbog sistema pozivnica.

Meta nije precizirala kada će ove funkcije stići, ali kaže da će neke biti dostupne „uskoro“, dok se druge testiraju.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Potvrđene varijante čipseta i memorije Samsung Galaxy Tab A8 tableta

Google pretraga će rangirati veb lokacije za računare na osnovu iskustva sa stranicama počevši od februara

10504
10505
10506
10507
10508
10509