Greška

Došlo je do greške.

Meta Horizon Worlds VR društvena mreža je toliko loša da je ni zaposleni ne koriste

08.10.2022 17:07 | 0 Biznis IT
Meta Horizon Worlds VR društvena mreža je toliko loša da je ni zaposleni ne koriste

Društvena mreža kompanije Meta (nekadašnji Facebook) smeštena u virtuelni svet i nazvana Horizon Worlds bi trebala da bude ključna aplikacija ove kompanije, ali je kvalitet toliko loš da je ne koriste čak ni zaposleni. Stoga i ne čudi ozbiljna kritika koju je Tim Kuk nedavno uputio na račun Metaverzuma.

U internim beleškama do kojih je došao The Verge, potpredsednik Metaverse u kompaniji Meta, Višal Šah je rekao da će tim ostati u fazi „zaključavanja kvaliteta“ do kraja godine kako bi „osigurao da se poprave nedostaci u kvalitetu i problemi sa performansama, pre otvaranja Horizon Worlds za više korisnika.”

Horizon Worlds omogućava ljudima da grade i komuniciraju u virtuelnim svetovima kao avatari bez nogu. Šah je rekao da od lansiranja krajem prošle godine, koncept sinhrone društvene mreže u kojoj kreatori mogu da grade privlačne svetove ima noge.

„Ali povratne informacije naših kreatora, korisnika, testera i mnogih od nas u timu su da ukupna zbir manjih problema, stabilnošću i grešaka otežava našoj zajednici da iskusi magiju Horizon sveta. Jednostavno rečeno, da bi iskustvo postalo divno i dugotrajno, prvo mora biti upotrebljivo i dobro izrađeno.”

Horizon Worlds

Iako je Meta prikazivala svoj rad na realističnijim avatarima, trenutni kvalitet Horizon grafike je znatno lošiji u poređenju sa nekim od njegovih konkurenata koji nisu VR kao što je Fortnite. Ključni problem sa dosadašnjim razvojem Horizon Worlds, prema Šahovim internim beleškama, je to što ga ljudi koji ga kreiraju unutar kompanije Meta ne koriste toliko koliko bi trebali.

#samoljubav

„Mnogi od nas ne provode toliko vremena u Horizon Worlds i naše statistike za internu upotrebu to pokazuju prilično jasno“, napisao je zaposlenima 15. septembra. "Zašto je to? Zašto ne volimo proizvod koji smo napravili toliko da ga koristimo sve vreme? Jednostavna istina je, ako ga mi ne volimo, kako možemo očekivati da će ga naši korisnici voleti?"

U naknadnom dopisu od 30. septembra, Šah je rekao da je napravljen plan da „menadžeri budu odgovorni“ kada njihovi timovi koriste Horizon najmanje jednom nedeljno.

„Svako u ovoj organizaciji bi trebao da napravi plan da se zaljubi u Horizon Worlds. Ne možete to učiniti bez korišćenja. Uđite unutra, organizujte svoje vreme da to uradite sa svojim kolegama ili prijateljima, kako u internim, tako i u javnim verzijama, kako biste mogli da komunicirate sa našom zajednicom.”

Ako nas pitate, ideja da nekoga naterate da se zaljubi u nešto što mu se ne sviđa deluje kao ozbiljan mobing.

Proizvodnja iPhone 14 telefona košta 20% više nego iPhone 13

Oktoberfest, BMW, Bajern i… (VLOG)

10604
10605
10606
10607
10608
10609