Mercedes na proizvodnim linijama menja robote ljudima

"Roboti ne mogu da se bave stepenom individualizacije i mnogih varijanti koje imamo danas" rekao je Markus Šefer šef proizvodnje u kompaniji Mercedes-Benz

Svi smo već više puta čuli priču o tome kako nam roboti uzimaju posao. Iako to možda i može biti istina, kompanija Mercedes-Benz je odlučila da zameni neke od svojih visoko-tehnoloških radnika – ljudima. Kako se ispostavilo, roboti ne mogu da održe korak sa stepenom prilagođavanja koju proizvođač nudi sa S-Class automobilima.
“Roboti ne mogu da se bave stepenom individualizacije i mnogih varijanti koje imamo danas” rekao je Markus Šefer šef proizvodnje u kompaniji Mercedes-Benz. “Štedimo novac i očuvanje naše budućnosti zapošljavanjem više ljudi” zaključio je on. Ova promena nemačkog giganta dolazi u trenutku kada brojne kompanije zamenjuju ljude robotima.
Međunarodna federacija robotike objavila je istraživanje prema kome će 1,3 miliona industrijskih robota biti u upotrebi do 2018. godine. Međutim, gigant Mercedes kaže da roboti nisu u stanju da se prilagode novim zadacima, već da su pogodniji za obavljanje istog posla u više navrata.
Roboti će voditi pola poslova u Japanu 2035. godine
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi