Greška

Došlo je do greške.

Memorijska kartica koja će vam trajati 16 godina

05.05.2022 09:09 | 0 Mobile
Memorijska kartica koja će vam trajati 16 godina

 

"Dashcams", popularne auto kamere su na našim prostorima najpoznatije putem nestvarnih situacija u saobraćaju koje dolaze iz Rusije, Australije i drugih zemalja čiji vozači vole da se hvale snimcima na YouTube. Svačega smo se nagledali, kako zabavnog, tako i jezivog, i svakako se čini kao dobra ideja imati jedan takav uređaj u svom automobilu.

Za one koji nisu upoznati sa time šta je to dashcam, to je, suštinski, nadzorna kamera namenjena korišćenju u automobilima, a za praćenje situacije u vožnji direktno ispred vozača. Dakle, u teoriji, dashcam snima ono što vozač vidi ispred sebe, sav taj sadržaj snima se, a gde bi drugde, nego na memorijsku karticu.

I to je upravo bio možda i jedini potencijalni problem sa implementacijom ovakve tehnologije unutar automobila. Kako obezbediti memorijsku karticu dovoljno velikog kapaciteta za akciju “snimaj i ne brigaj”, tj. kako ostvariti recept da jednostavno ne morate da razmišljate hoće li biti dovoljno prostora na vašoj memorijskoj kartici za još jedan dan vožnje i snimanja.

Samsung_kamera.jpg

 

Kompanija Samsung je rešila da odgovori na to pitanje svojom memorijskom karticom kapaciteta 256GB dizajniranom upravo za korišćenje u ovakvim kamerama. I ako ste pomislili da niste dobro pročitali naslov, da, Samsung kaže da ova kartica omogućava čak 16 godina neprekidnog snimanja. Do sada, najviše što je Samsung uspeo da obezbedi vozačima jeste pet godina, pa je lestvica sada prilično podignuta.. 

Ova kartica, kao i ona duplo manjeg kapaciteta od 128GB koja obećava oko 8 godina snimanja, imaju brzine čitanja podataka od maksimalnih 100MB/s, kao i brzine upisa podataka od maksimalnih 30MB/s. Ovo je sasvim dovoljno za snimanje kako u 1080p, tako i u 4K rezoluciji. Dakle, biće sasvim jasno ako vam se pripiti sugrađanin baci na haubu automobila.

Samsung_kartice.jpg

 

Cena kartice sa najvećim kapacitetom je najavljena za 55 dolara globalno, a ostaje da se vidi koliko će koštati u Srbiji. Sa druge strane, i da bude nešto skuplja, treba imati u vidu da je u pitanju investicija za bar 16 godina, što znači da ćete verovatno promeniti nekoliko automobila nego što uspete da napunite ovu memorijsku karticu. 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Star Wars tehnologije koje se danas razvijaju

AMD najavio Dragon Range i Phoenix procesore za gejming laptopove

10104
10105
10106
10107
10108
10109