Greška

Došlo je do greške.

Memorija je najprofitabilniji segment u Samsungovom poslovanju

06.10.2018 16:00 | 0 Biznis IT
Memorija je najprofitabilniji segment u Samsungovom poslovanju


Smartfoni i TV uređaji su Samsungovi najpopularniji proizvodi, ali nisu i najprofitabilniji za južnokorejsku kompaniju. Elektronski gigant je objavio finansijsku analizu za treće tromesečje ove godine, a podaci pokazuju da je ostvaren najveći operativni profit u kompanijinoj istoriji.

Očekuje se da će Samsung dostići 17,5 biliona vona (15,8 milijardi dolara), što je povećanje od 20% u odnosu na isti period prošle godine. Pored ovoga, zarada je takođe dostigla rekordnih 65 biliona vona (57,3 milijarde dolara), što je gotovo 5% više nego prošle godine.

Ne propustite: [Test] Samsung Galaxy Note 9 (Video)


Iznenađenje kod ovih finansijskih rezultata se zasniva na proizvodima koji su najviše doveli do zarade i profita. To nisu bili pametni telefoni, koji su izgubili najveći deo tržišta nego bilo koji drugi proizvođač. Ni TV uređaji nisu bili uspešni.

Ono gde je Samsung najviše profitirao, jeste divizija memorije. Kompanija je ove godine postala najveći proizvođač poluprovodnika i po zaradi je prestignut Intel. Relevantnost Samsunga je održana, a potom je i povećana. Samo tokom drugog tromesečja, kompanijino poslovanje sa memorijama je ostvarilo rast od 33%, dok je mobilna divizija imala pad of 22 procenta.

Izvor: TechPowerUp

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Komentari

0 Dodaj komentar

Gigabyte najavio AORUS GeForce RTX 2080/Ti Xtreme grafičke karte

Microsoft povukao Windows 10 October 2018 Update nakon problema sa brisanjem fajlova korisnika

10604
10605
10606
10607
10608
10609