Greška

Došlo je do greške.

Meizu Zero je prvi svetski telefon bez otvora

27.01.2019 12:48 | 3 Mobile
Meizu Zero je prvi svetski telefon bez otvora


Svrha Meizu Zero telefona je da odbaci sve probleme koje mogu da zadaju brojni otvori u telefonima, kao i da svede telefon na jednodelni dizajn. Tu su neka zanimljiva rešenja zahvaljujući novoj tehnologiji.

Promovisan kao "prvi svetski telefon bez otvora", Meizu Zero nema slotove za SIM i SD kartice. To znači da će korisnici telefona morasti da se oslone na ugrađenu eSIM tehnologiju i 128GB skladišnog prostora. Taster za zvuk je zamenjen stranicama koje su osetljive na dodir, sa taktilnim odzivom ako bi se simulirao rad pravih tatera.

Punjenje uređaja se obavlja bežično, jer u dnu nema portova za punjenje preko kabla. Srećom, Meizu u pakovanju nudi bežični punjač, kompatibilan sa 18W Super mCharge Wireless tehnologijom. Za biometrijsku sigurnost je zadužen senzor ispod ekrana.

meizu2_15.jpg


Ono što je najzanimljivije jesu rešenja koja su iskorišćena za zvuk, jer Meizu Zero nema mikrofon i slušalicu. Telefon koristi "mSound 2.0" tehnologiju, koja prenosi zvučne talase direktno kroz displej. Ostaje samo da se vidi kako ovo funkcioniše u praksi i kakvog je kvaliteta zvuk koji pomenuta tehnologija donosi.

Telefon ima 5.99-inčni AMOLED ekran, Qualcomm Snapdragon 845 čipset i 12MP + 20MP kamere na poleđini. Cena i dostupnost Meizu Zero telefona će biti poznati tokom MWC-a, krajem narednog meseca.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

salacue Član postova: 1334
Vrlo zanimljiv uređaj. Videćemo kako će sve to funcionisati.

Nokijin tizer za MWC ukazuje na misteriozni telefon sa punch hole otvorom i Nokia 9

VoIP stiže u Google Voice aplikaciju

10104
10105
10106
10107
10108
10109