Meizu sprema novi telefon sa Ubuntu platformom

Verovali ili ne, Ubuntu telefoni i dalje postoje, iako verovatno više deluju kao uzorak a ne ozbiljniji projekat za takmičenje sa Android i iOS modelima

Verovali ili ne, Ubuntu telefoni i dalje postoje, iako verovatno više deluju kao uzorak a ne ozbiljniji projekat za takmičenje sa Android i iOS modelima.
Kineski proizvođač telefona Meizu ima sklopljeno partnerstvo sa Canonical-om, kompanijom koja stoji iza operativnog sistema baziranog na Linuxu, te objavljuje verzije telefona visoke klase kao što su Meizu MX4 i Meizu PRO 5 sa Ubuntu platformom. Ipak, Meizu sada sprema novi telefon kodnog imena Midori o kome do sada nismo ništa čuli. Interesantno je da svi Ubuntu bazirani telefoni imaju kodna imena iz popularne anime serije Dragon Ball.
Sajt OMGUbuntu izveštava da telefon zaista stiže uskoro, ali da za sada nema bližih informacija o njemu. Kao izvor se navodi softverski inženjer kompanije Canonical, ali on nije znao da navede specifikacije telefona. Da li će se raditi o postojećem Android telefonu ali sa instaliranom Ubuntu platformom, ili o potpuno novom uređaju, ostaje da vidimo.
Meizu Pro 5 je prvi telefon koji je istovremeno i desktop PC, zahvaljujući OTA-11 ažuriranju
Izvor: OMGUbuntu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi