Greška

Došlo je do greške.

Meizu se prodaje kineskom automobilskom gigantu, kompaniji Geely

21.01.2022 09:17 | 0 Biznis IT
Meizu se prodaje kineskom automobilskom gigantu, kompaniji Geely

 

Geely, kineska automobilska kompanija u čijem su vlasništvu brendovi kao što su Lotus, Volvo i Polestar, sada se sprema da se pridruži tržištu mobilnih telefona.

Izveštaji sa kineske veb stranice 36Kripton otkrivaju da konglomerat planira da kupi Meizu - kompaniju za pametne telefone koja postoji skoro 20 godina, ali nije joj išlo sjajno u poslednje vreme. Geely očekuje da će lansirati svoje prve pametne telefone 2023. godine.

Kineska kompanija već neko vreme posmatra mobilno poslovanje i stvorila je poseban entitet pod nazivom Xingji Times posvećen ovom segmentu. Uzeo je neke ključne rukovodioce iz ZTE-a, Xiaomi-a i Oppo-a da im pomognu svojim iskustvom.

Izvor je otkrio da je Geely već uložio skoro 10 milijardi CNY (1,5 milijardi dolara) u ovo novo preduzeće, ne uključujući potencijalne troškove kupovine Meizua. Portparoli obe strane su odbili da komentarišu ovo pitanje.

Geely još uvek radi na pronalaženju partnera za proizvodnju svojih pametnih telefona, a Foxconn će verovatno biti prvi izbor. Ceo proces istraživanja i razvoja će se obavljati kod kuće, što objašnjava potrebu za akvizicijom.

Trenutno, kompanija za pametne telefone isporučuje nešto manje od milion jedinica godišnje, što nije ni blizu vrhunca od 20 miliona pre nekoliko godina. Glavni problemi pred Meizuom su ograničeni proizvodni kapaciteti OIS modula i neuspešne marketinške kampanje.

Meizu 18 je lansiran u martu 2021. sa čistim operativnim sistemom, bez unapred instaliranih aplikacija i bez reklama, ali nikada nije uspeo da impresionira lokalne potrošače i izgubio je tržište, javlja GSM Arena.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Canonova hibridna kamera EOS R5 C koristi aktivno hlađenje za snimanje 8K videa

Apple iPhone 15 Pro serija bi mogla imati 5x periskopski zum objektiv

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609