Greška

Došlo je do greške.

Mediji, tehnologija, njihov uticaj na društvo i naš Peca kao ključni govornik u panelu

19.11.2022 07:31 | 0 Biznis IT
Mediji, tehnologija, njihov uticaj na društvo i naš Peca kao ključni govornik u panelu

Prisutne će na početku u ime organizatora pozdraviti Ljiljana Ćinkul, direktorka Grafičkog kolektiva i Nevena Ružić, koordinatorka programa Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

Tehnologija u medijima

U prvom panelu „Tehnologija U medijima“ govoriće se o tome koliko su mediji značajni u informisanju, obrazovanju o tehnologijama i njihovom društvenom uticaju, kako utiču na naše kritičko razumevanje i odgovorno pristupanje tehnologijama, na koje načine novinari treba da izveštavaju, prenesu poruke i koliko je važno da se ulaže u edukaciju medijskih radnika, kao i da li imamo dovoljno specijalizovanih medija, emisija i novinara, koji kontinuirano i kvalitetno izveštavaju o novostima u IT oblasti.

Učesnici panela: Vesna Čarknajev, PC Press, Petar Gredelj, Benchmark, Damir Jelisavčić, Prosvetni Pregled,i prof. dr Divna Vuksanović, Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti.

Mediji u tehnologiji

U panelu “Mediji U tehnologiji” biće reči o transformaciji medija u digitalnoj eri – šta se “dešava” medijima i novinarstvu, o tome kako ‘’poplava’’ lažnih vesti, razvoj i uspon onlajn građanskog novinarstva, kao i ubrzani procesi digitalizacije utiču na medije, jesmo li danas svi pomalo mediji. Šta se desilo sa odgovornošću za napisano, programirano, prodato. Koliko je pojava digitalnih medija uticala da, na primer, ranije predviđan brzi kraj radija, dovede do “reinkarnacije” radija u formu podkasta.

Učesnici panela: prof. dr Tatjana Ćitić, RTS, Aleksandar Ašković, YouTube ekspert, Jasmina Koprivica, Euronews Srbijai prof. dr Dalibor Petrović, sociolog.

Moderatorka skupa je dr Tamara Vučenović, urednica, Radio Beograd 2.

Pored diskusije najaviće se i objavljivanje knjige Digitalne ikone 2.0 u kojoj će se naći odabrani intervjui iz emisije „Digitalne ikone“, Radio Beograda 2, pojedinci i događaji koji nam od 2002. omogućavaju da bolje razumemo proces digitalizacije u Srbiji, kao i globalne, digitalne fenomene i izazove.

Izložba

U Galeriji Grafičkog kolektiva istovremeno možete pogledati međunarodnu izložbu „Playing Narratives x A MAZE.“ sa desetak video igara autora iz celog sveta, koje igrači najčešće mogu isprobati u galerijskim prostorima ili na festivalima, takozvane “arthouse games”.

Prisustvo na skupu je besplatno, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija se vrši putem linka i otvorena je do 23. novembra 2022.

Test: Grundig 50 GGU 7900B Android TV (video)

Izgleda da se zaposleni ne slažu sa Maskovom vizijom: masovne ostavke nakon ultimatuma

10604
10605
10606
10607
10608
10609