MediaTek i Huawei planiraju da proizvode SSD kontrolere?

Najnovije informacije ukazuju na to da Mediatek i Huawei planiraju da uđu na tržište SSD kontrolera.

Najnovije informacije ukazuju na to da Mediatek i Huawei planiraju da uđu na tržište SSD kontrolera. Mediatek, prema nekim glasinama, planira da kupi američku kompaniju PCM-Sierra. Za uvu kompaniju su zainteresovane i neke druge kineske kompanije, ali je tajvanski MediaTek najzvučnije ime koje se do sada pojavilo u opticaju. Iako ova akvizicija još nije potvrđena, potencijalno bi kupovina PCM-Sierre omogućilo da se takmiči na SSD tržištu sa rivalom Samsungom.
Pored ovoga i popularni proizvođač smartfona Huawei bi se mogao obreti na ovom terenu – u proizvodnji sopstvenih SSD kontrolera. Kineska kompanija je već započela na proizvodnji in-house SSD čip kontrolera. Prema navodima, Huawei će se fokusirati na enterprise tržište, kako bi zadovoljio sopstvene potrebe i zahteve za data centrima. Očekuje se da će ulaskom MediaTeka i Huaweia na tržište SSD kontrolera pojačati ostatak konkurencije, koju čine Marvell, Phison Electronics i Silicon Motion, koji su među vodećim svetskim dobavljačima SSD kontrolera.Izvor: WCCFTech

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi