MasterCard uskoro dozvoljava da selfijem potvrdite identitet online

MasterCard je počeo testiranje selfija kao načina da se potvrdi autentičnost identiteta vlasnika kartice kada poručuju stvari na internetu.

Kako u svom najnovijem izveštaju navodi CNN, MasterCard je počeo testiranje selfija kao načina da se potvrdi autentičnost identiteta vlasnika kartice kada poručuju stvari na internetu. MasterCard smatra da je snimanje selfija mnogo lakše nego pamćenje lozinki i stalno kucanje. MasterCard je već postigao sporazume sa Apple, Google, BlackBerry,Samsung i Microsoft kompanijama, a takođe pregovara i sa dve banke da uđu u ovaj program.
MasterCard će za sada pokrenuti malu probu sa 500 vlasnika kartica koji bi koristili bilo otisak prsta bilo selfi kako bi potvrdili svoj identitet. Ako sve prođe kako treba, kompanija će početi pokretanje ovog programa kod svih korisnika na jesen. Naravno, nova funkcija će zahtevati od korisnika da preuzmu i instaliraju novu MasterCard aplikaciju za smartfone. Aplikacija će tražiti od vlasnika kartice da potvrdi svoj identitet bilo otiskom prsta bilo selfijem. Ukoliko se odabere selfi, potrebno je pogledati u telefon i to je sve.
Evropa odbacuje naplatu rominga 2017. godine
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi