Marshmallow nadogradnja za nove Samsung Galaxy telefone ima problema?

Ispostavilo se da su korisnici koji su ažurirali njihove telefone na Android Marshmallow operativni sistem po prvi put iskusili probleme koji se odnose na skener otiska prstiju i lozinke.

U poslednje vreme pojavilo se više izveštaja koji govore o Galaxy S7, Galaxy S6, Galaxy Note 5 pa čak i Galaxy Note 4 telefonima. Ispostavilo se da su korisnici koji su ažurirali njihove telefone na Android Marshmallow operativni sistem po prvi put iskusili probleme koji se odnose na skener otiska prstiju i lozinke. Nakon nadogradnje, sistem ne prihvata loznike i skenove otiska prstiju.
Problem ne pogađa sve korisnike ali je dovoljno rasprostranjen. Najlakši način da izbegnete probleme jeste da isključite prijavljivanje lozinkom i skeniranjem otiska prstiju pre nadogradnje, ali takvo rešenje ne mogu da iskoriste korisnici koji su već izvršili nadogradnju. Ti korisnici mogu da odu na findmymobile.samsung.com, zaključaju i otključaju svoj telefon.
Veruje se da je ovaj problem uzrokovan šifrovanjem koje je podrazumevano uključeno kod telefona sa određenim specifikacijama. Počeli su da se pojavljuju izveštaji koji tvrde da se problem pojavljuje i kod drugih Android proizvođača, što i nije iznenađenje jer se odnosi više na Android nego na Samsungove telefone.
Test: Samsung Galaxy S7 i S7 edge (VIDEO)
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi