Greška

Došlo je do greške.

Mark Zukerberg se povlači naredne godine?

22.11.2022 17:59 | 0 Biznis IT
Mark Zukerberg se povlači naredne godine?

Nije tajna da je Meta u problemu. Kompanija koja je sve podredila metaverzumu, uključujući i ime je u silaznoj spirali. Rezultati metaverzuma nisu obećavajući, ali Mark Zukerberg ne odustaje. Na žalost, takva politika ne pije vodu kod investitora koji žele da vide rezultate, pa nije ni čudo što se priča o povlačenju Marka sa čela tehnološkog giganta.

Kako piše The Leak, informacije do kojih su oni došli govore da će Mark otići sa čela kompanije već naredne godine, pre svega zbog riskantnog poteza zvanog metaverzum. Mark je u nekoliko navrata rekao da metaverzum nije brzo rešenje i priča koja će na kratke staze doneti rezultate, ali kao i sa Facebook mrežom, on želi da bude pionir i te investicije bi trebale da se isplate na duge staze.

Finactial Times je u oktobru pisao da su investitori izrazili frustracije zbog Zukerbergovog plana da udvostruči ulaganja u metaverzum. Ovo je usledilo nakon oštrog otvorenog pisma Breda Gerstnera, čiji fond Altimeter Capital poseduje akcije Meta vredne stotine miliona dolara.

Otvoreno pismo jasno stavlja do znanja da Zukerberg gubi poverenje investitora i čak izlaže plan u tri tačke, koji kaže da investicije u metaverzum/Reality Labs treba da se ograniče na najviše 5 milijardi dolara godišnje.

Metaverse.jpg

Iz te perspektive, pomenute informacije o povlačenju Marka Zukerberga imaju smisla zbog pritiska koji postoji od strane investitora. Takođe je vrlo moguće da upravo Zakerberg sebe smatra odgovornim za loše Metaverse performanse, čije su akcije pale za preko 70% u odnosu na svoju najvišu vrednost.

Izvor koji je pomenuo povlačenje Zakerberga kaže i da njegova potencijalna ostavka neće imati uticaja na metaverzum i aktuelnu politiku. Sve ovo dolazi u jeku najava da kompanija Meta planira da otpusti hiljade zaposlenih, što je u skladu sa opštim trendom u tehnološkoj industriji i sa zabrinutošću investitora oko troškova zaposlenih, koje je Altimeter Capital izneo u otvorenom pismu, pa nam je zbog toga malo teško da poverujemo da će se oni usaglasiti o daljim investicijama u metaverzum.

Iako je izdržao slične pritiske više puta tokom godina, Metaverse deluje kao prevelik zalogaj, čak i za velikog Marka Zakerberga, koji ga može koštati krune kralja društvenih mreža.

Ubisoft se vraća na Steam sa Assassin’s Creed: Valhalla i Anno 1800

Honor Magic Vs je veliki savitljivi telefon bez useka na sredini, sa boljom cenom od svih na tržištu

10604
10605
10606
10607
10608
10609