Manje isporuke smartfona dovele do slabijeg poslovanja Samsunga

Samsung je isporučio 74 miliona smartfona u ovom tromesečju, dok je u istom periodu prošle godine isporučeno 77 miliona i tu treba tražiti uzroke pada profita.

Samsung je danas objavio svoj finansijski izveštaj za drugo tromesečje i prema njemu je ova kompanija ostvarila profit od sedam milijardi dolara. To je pad od čak 17 odsto u odnosu na isti period prošle godine kada je bilo preko devet milijardi dolara profita. Samsung je imao prihode od 51 milijardu dolara što je takođe pad u odnosu na isti period prošle godine. Kineski proizvođači Huawei i Lenovo uzimaju sve veći deo tržišta Samsungu, koji sada drži 25 odsto tržišta smartfona umesto 32 koliko je bilo u prethodnom tromesečju. Samsung je isporučio 74 miliona smartfona u ovom tromesečju, dok je u istom periodu prošle godine isporučeno 77 miliona i tu treba tražiti uzroke pada profita. Kompanija takođe poručuje da su povećani troškovi proizvodnje Galaxy S5 modela doveli do ovih rezultata, a takođe je problem i prodaja tableta jer su smartfoni od 5 i 6 inča smanjili potražnju za malim tabletima.
Izvor: BusinessInsider

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi