Greška

Došlo je do greške.

Malware lažira BSOD i navodi žrtve da kupuju Windows Defender Essentials

04.12.2017 11:32 | 0 Software/Web
Malware lažira BSOD i navodi žrtve da kupuju Windows Defender Essentials


Pojavio se novi tip malwarea, koji lažira BSOD i korisnike navodi da kupe "Windows Defender Essentials" kako bi rešili problem sa ovim plavim ekranom smrti.

Malwarebytes upozorava na ovaj malware, koji nosi naziv Troubleshooter. Kompanija je na svom sajtu objavila i screenshotove čitavog procesa, koji počinje sa BSOD-om, nastavlja sa sa čarobnjakom za rešavanje problema koji potom detektuje lažni problem. Na kraju, korisniku se preporučuje da kupi lažni antivirus koji bi trebalo da reši problem. Hakeri za lažni softver traže 25 dolara, koji se naplaćuje preko PayPala.

Troubleshooter malware se distribuira na različite načine, a Malwarebytes je svoju verziju pronašao u krekovanoj softver instalaciji. Nakon što se otpakuje, malware pokreće nekoliko fajlova odgovornih za BSOD. Softver takođe kreira screenshot desktopa koji šalje na fiksnu IP adresu.

Srećom, postoji i način da se korisnik otarasi malwarea bez plaćanja za lažni softver. Sigurnosni istraživači su otkrili prečicu koji otvara prozor koji žrtvama omogućava unos web adrese. Uz CTRL+O opciju, otvara se prozor i žrtva može da ukuca sledeći URL: "http://hitechnovation.com/thankyou.txt", što uzrokuje da se malware sam ugasi.

Nakon ovoga, fajlovi koji stižu uz malware bi trebalo da budu uklonjeni sa računara.

Izvor: Guru3D

Komentari

0 Dodaj komentar

Izlazi Raven Ridge Vega 11 i prekid referentnih Vega kartica

Gigabyte ozvaničio X299 Designare EX matičnu ploču

10504
10505
10506
10507
10508
10509