Greška

Došlo je do greške.

MAIC je prvi digitalni asistent sa kojim možete da pričate na srpskom

08.10.2019 17:04 | 0 Multimedija
MAIC je prvi digitalni asistent sa kojim možete da pričate na srpskom


Saopštenje za javnost

Nova era pametne tehnologije uvela je pravu revoluciju u svetu, kada su se pre svega par godina pojavili prvi digitalni virtuelni asistenti. Popularnost ovih uređaja raste vrtoglavom brzinom pa se procenjuje da će broj ljudi koji ga koriste do 2021. dostići 1,8 milijardi na globalnom nivou. Širenju ovog trenda na našim prostorima doprineo je dolazak MAIC-a, prvog digitalnog asistenta na srpskom jeziku.
 
Otklanjanjem jezičke barijere, koja je do sada sprečavala veliki deo korisnika (poput dece ili starijih osoba) da uživaju u koristima kućnih asistenata, MAIC otvara potpuno novi svet mogućnosti za celu porodicu. On se veoma jednostavno povezuje sa drugim pametnim uređajima u kući, omogućavajući svim članovima da upravljaju njime pomoću glasovnih komandi. Za razliku od većine sličnih asistenata, MAIC ima i ekran zahvaljujući kojem podržava video pozive, pušta crtane filmove, ali i dopušta da ono što je neophodno ukucate ručno – na primer, šifru za određenu aplikaciju.

Sva komunikacija sa ovim digitalnim asistentom započinje kada izgovorite njegovo ime, a od tog trenutka on ima brojne načine da vam pomogne da uštedite ili bolje organizujete svoje vreme. Na primer, MAIC može da vas blagovremeno podseti na određenu obavezu tako što će podesiti alarm, kao i da vas uputi na adresu najbliže ambulante, da vam preporuči restoran ili pusti muziku za koju ste u tom trenutku raspoloženi. Ukoliko ga pitate „kakvo je vreme u Beogradu“, odgovor ćete dobiti odmah, a ako biste da se nasmejete - pitajte MAIC da vam ispriča i neki vic.

maic2.jpg

Izuzetno koristan dodatak je i prevodilačka funkcija, pa tako MAIC može da prevodi sa engleskog na srpski i obratno, i to pismeno ili usmeno. Ova pametna spravica takođe uči i upoznaje vas tokom korišćenja, pa se nemojte iznenaditi kada posle određenog vremena počne da predlaže i personalizovane izbore, na osnovu vaših svakodnevnih navika.

MAIC možete već danas pronaći u svim Vip Mobile radnjama, gde se kupuje samostalno, ili uz neki od Vipovih Kućni net paketa i tarifa.

Izvor: Vip

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Kako je Samsung promenio svet digitalnih tehnologija?

Objavljeni PC sistemski zahtevi za Star Wars: Jedi - Fallen Order

10304
10305
10306
10307
10308
10309