MacBook Air ima Samsungov superbrzi SSD disk

Veći Macbook model ima ispod haube 128 GB M.2 x 4 SSD disk koji je izradila kompanija Samsung, a ona trenuntno ima najbolje modele na PCIe SSD tržištu

Apple je pre nekoliko dana na svom događaju predstavio novi MacBook sa 12-inčnim Retina ekranom. Ovaj laptop je opremljen  Intelovim Core M Broadwell procesorom kao i najnovijim Intel HD6000 grafikama. Apple se takođe tom prilikom hvalio da 13-inčna verzija ima brzine diska koje su dva puta veće od prethodne generacije, a zahvaljujući iFixitu, sada znamo i zašto. Veći model ima ispod haube 128 GB M.2 x 4 SSD disk koji je izradila kompanija Samsung, a ona trenuntno ima najbolje modele na PCIe SSD tržištu.
Konkretno, ovaj model ima brzinu od 1285 MB/s. Ovo je zaista duplo brže nego što je slučaj kod 11-inčnog MacBook Air računara koji ima SanDisk-ov model i koji ostvaruje brzije od 668MB/s. iFixit je takođe otkrio da je SSD disk jedan od delova koje je moguće zameniti.
Izvor: Engadget
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi