Greška

Došlo je do greške.

MacBook Pro i iPad Pro bi naredne godine mogli preći na mini LED displeje

03.12.2019 18:32 | 0 Mobile
MacBook Pro i iPad Pro bi naredne godine mogli preći na mini LED displeje


Nakon proširenja korišćenja OLED ekrana na svojim uređajima, Apple bi mogao otići i korak dalje u implementaciji naprednijeg hardvera. Analitičar Ming-Chi Kuo veruje da će Apple početi da koristi mini LED displeje u svojim uređajima do kraja 2020. godine.

Ovo će započeti sa verzijom 12.9-inčnog iPad Pro tableta i sa 16-inčnim MacBook pro laptopom. Prema navodima analitičara, u Apple liniji će postojati četiri do šest proizvoda koji će koristiti mini LED ekrane, ali će se raditi o postepenom prelasku na ovu tehnologiju.

U teoriji, mini LED nudi brojne prednosti u odnosu na OLED ekrane, a ovo uključuje visoke kontraste, širi raspon boja i tanje panele. Uz sve navedeno, paneli će trošiti manje energije i neće imati "burn-in" rizik kakav imaju OLED paneli. Mini LED će imati smisla za profesionalne uređaje, gde je bitna preciznost i kod kojih OLED ne vrši dobar posao.

 

Povezana vest: San snova mnogih - MacBook Pro sa 16” ekranom


Raniji izveštaji su sugerisali da bi Apple mogao objaviti nove iPad Pro modele početkom 2020. godine, tako da je najnovije prognoze o mini LED displejima potrebno uzeti sa dozom rezerve.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama| Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook se suočava sa istragom u EU zbog prikupljanja podataka korisnika

Halo: Reach stiže danas na PC i Xbox One

10104
10105
10106
10107
10108
10109