Greška

Došlo je do greške.

MacBook-ovi sa M1 čipsetom mogu pokretati neke Windows aplikacije, pa čak i igre

19.11.2020 12:59 | 0 Software/Web
MacBook-ovi sa M1 čipsetom mogu pokretati neke Windows aplikacije, pa čak i igre

 

Apple-ovi najnoviji proizvodi sa M1 procesorom mogu da pokreću neke Windows aplikacije. MacBook-ovii sa M1 podržavaju CrossOver 20 za pokretanje nekih Windows aplikacija. Za referencu, CrossOver je zasnovan na Vine projektu otvorenog koda. Omogućava korisnicima pokretanje Windows aplikacija na macOS i Linuxu. Novi MacBook-ovi sa M1 procesorom ne podržavaju Boot Camp. Zato možemo reći da su ovo sjajne vesti za one koji su koristili Boot Camp za pokretanje Windows aplikacija na Mac računarima.

 

Pogledajte još: MacBook Air sa M1 čipom na benchmark testovima bolji od 16-inčnog MacBook Pro

Najnovija informacija potiče od programera kompanije CodeVeavers koji su uspeli da pokrenu CrossOver 20 na novim MacBook prenosnim računarima sa M1 čipsetom. Ovo im je omogućilo pokretanje širokog spektra Windows aplikacija. Štaviše, bili su u mogućnosti da koriste grafičke performanse MacBook modela sa M1 pogonom za igranje igara poput Among Us i Team Fortress 2. U objašnjenju su programeri rekli, "Zamislite - 32-bitni Windows Intel binarni sistem, koji radi u bridge-u od 32 do 64 u Vine / CrossOver-u na macOS-u, na ARM CPU-u koji oponaša x86. “ U osnovi, CrossOver 20 koristi tehnologiju Rosetta 2 za emulaciju Windows Intel binarnih datoteka na macOS-u za emulaciju x86 binarnih datoteka na novom Mac prenosnom računaru zasnovanom na ARM-u.

Ovo je testirano na najjeftinijem Macbook Air i operativnom sistemu Big Sur 11.1 i na njega je instaliran CrossOver 20.0.2. Međutim, igranje za Team Fortress 2, koje spominju CodeVeavers, pokazuje izvesno zaostajanje u igri. Nije radio sa najvećom mogućom brzinom kadrova. Ali primetno je i da radi na osnovnom MacBook Air-u koji nema aktivno hlađenje a i ima 7-jezgreni GPU umesto 8-jezgrenog koji se nalazi u višoj verziji.

Izvor: Pocketnow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Komentari

0 Dodaj komentar

Motorola Moto G Play (2021) viđen na Geekbenchu sa Android 10 i 3GB RAM-a

YouTube će prikazivati oglase na video snimcima manjih autora bez plaćanja

10504
10505
10506
10507
10508
10509