Greška

Došlo je do greške.

Mac vs. PC: IBM kaže da su Mac računari jeftiniji

22.10.2016 10:33 | 14 Hardver
Mac vs. PC: IBM kaže da su Mac računari jeftiniji

IBM je jedna od kompanija koja daje zaposlenima da biraju između Mac i PC računara, i ispostavilo se da većina izabere Mac računare. Iako na prvi pogled to može izgledati kao veoma skupa tranzicija, ona to nije, i IBM objašnjava zašto. Na Jamf Nation User Conference događaju potpredsednik kompanije IBM Flečer Previn objasnio je kako se njegova kompanija prebacuje sa PC na Mac računare, otkrivajući da je migracija počela sredinom prošle godine i da i dalje traje.

Više od 90.000 Mac računara je već raspoređeno u okviru kompanije IBM, otkriva on, i firma ima sve razloge da bude zadovoljna zbog toga. Ispostavilo se da sa četvorogodišnjim životnim vekom, IBM može da smanji troškove i do 543 dolara za svaki Apple sistem odustajanjem od PC-a. U zavisnosti od modela koji izaberu, svaki zaposleni u tom slučaju može da sačuva kompaniji između 273 i 543 dolara, poručuje IBM.

"To se odnosi na najbolju cenu koju smo ikada dobili od Microsoft-a" objašnjava Previn i dodaje da je 73 posto zaposlenih u kompaniji IBM već odlučilo da izabere Mac računar. Oko 1300 novih Mac računara se rasporedi u okviru kompanije IBM svake nedelje, što je čini najboljim pojedinačnim Apple-ovim kupcem, a IBM očekuje da će do kraja godine imati više od 100.000 Mac računara. IBM-ova tranzicija sa PC na Mac računare je definitivno veliki udarac za Microsoft. 

Nvidia i Apple rade na novim Mac proizvodima

Izvor: Jamf

Komentari

0 Dodaj komentar

Pogledajmo trajanje baterije i punjenja kod najboljih telefona današnjice

Nintendo Switch: Ubisoft tvrdi da će redefinistati gejming, investitori nezadovoljni

10203
10205
10206
10207
10208
10209