Greška

Došlo je do greške.

Mac računari sa Apple čipovima se očekuju naredne godine

23.04.2020 20:06 | 0 Hardver
Mac računari sa Apple čipovima se očekuju naredne godine


Prema izveštaju Bloomberga, Apple planira da 2021. godine predstavi Mac računare sa sopstvenim procesorima. Prema navodima iz izveštaja, koji citira izvore bliske Apple-u, kompanija radi na tri različita procesora.

Procesori su zasnovani na narednim Bionic A14 čipovima, ali su mnogo brži. Kada su u pitanju uređaji koji će ih dobiti, procesori se očekuju na bar jednom Mac računaru naredne godine.

Čipovi su zasnovani na ARM arhitekturi, a proizvodiće ih Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC). Pomenuta kompanija proizvodi i čipove za iPhone i iPad uređaje.

Prvi čipovi za Mac računare, sa Apple brendiranjem, će imati osam jezgara visokih performansi i bar četiri energetski efikasna jezgra. Apple bi u budućnosti mogao kreirati i procesore sa više od 12 jezgara, prema navodima iz izveštaja.

Za sada nije poznato koji Apple uređaj će prvi dobiti novi procesor, a Bloombergov izveštaj sugeriše da će to biti novi laptop.

 

Pogledajte još: Apple A12Z čip je fizički identičan A12X modelu, ali ima omogućenih svih osam GPU jezgara


Apple trenutno koristi Intelove čipove u svojim Mac, iMac i MacBook linijama uređaja. Prelazak na čipove sopstvene proizvodnje bi kompaniji trebalo da omogući bolju kontrolu nad performansama svojih uređaja. Takođe, ovo će Apple-u olakšati objedinjavanje svog ekosistema aplikacija, na čemu kompanija već neko vreme već radi.

Bloombergov izveštaj takođe napominje da bi Apple mogao promeniti ili odložiti svoje planove zbog kompleksnosti projekta. S druge strane, kompanija bi najranije ove godine mogla objaviti Mac uređaj sa procesorom iz svojih proizvodnih pogona, što je bio i prvobitni plan kompanije. Ovo bi se takođe poklopilo i sa nedavnim prognozama Apple analitičara Ming-Chi Kua.

Izvor: Bloomberg

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Testirali smo Huawei Mate Xs (video)

LG će svoj novi Velvet telefon predstaviti 7. maja

10203
10205
10206
10207
10208
10209