Greška

Došlo je do greške.

Lošija Galaxy S9 prodaja uticala na slabije rezultate Samsunga u drugom tromesečju

31.07.2018 18:29 | 0 Biznis IT
Lošija Galaxy S9 prodaja uticala na slabije rezultate Samsunga u drugom tromesečju


Samsung je objavio finansijski izveštaj za drugo tromesečje 2018. godine. Južnokorejski gigant je dostigao je 58,48 biliona KRW (oko 52,2 milijarde dolara) u prodaji, što je najniži rezultat u poslednjih 12 meseci.

Samsung je izjavio da je smanjenje prihoda, koje je i nagovešteno ranije, posledica smanjene prodaje pametnih telefona i displej panela, dok je potražnja za memorijskim čipovima ostala jaka, baš kao što su analitičari i predviđali.

Odeljenje IT i mobilnih komunikacija, odgovorno za Galaxy telefone, zabeležilo je pad prodaje od 20% od sa 30 biliona korejskih vona na 24 biliona na godišnjem nivou. Razlog za slabe rezultate je intenziviranje konkurencije i ukidanje starijih modela iz donjeg segmenta.


Pogledajte još: Samsung najavio 'nesalomivi' OLED panel (video)


Samsung predviđa da će potražnja za pametnim telefonima i tabletama biti u porastu u drugoj polovini godine, a ovo će se pojačati dolaskom Galaxy Note9 modela krajem trećeg tromesečja.

Najveći pobednik među Samsungovim divizijama je Semiconductor Business, koji je ostvario jaku zaradu. Odeljenje odgovorno za NAND i DRAM memorijske čipove dostiglo je najveću prodaju i prihode, postigavši preko 37% ukupne prodaje i skoro 80% ukupne Samsungove dobiti za drugo tromesečje

Južnokorejski gigant očekuje slične impresivne rezultate u drugoj polovini godine, uz rastuću potražnju za fleksibilnim OLED panelima.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Honor Note 10 predstavljen: Kirin 970, 5000mAh baterija, AMOLED displej

NZXT kupio Forge i značajno pojačao svoj softverski deo

10604
10605
10606
10607
10608
10609