Logitech kreira tastaturu dizajniranu za virtuelnu realnost (video)

Novi projekat, na kojem rade Logitech i HTC, donosi tastaturu u virtuelni prostor.

Novi projekat, na kojem rade Logitech i HTC, donosi tastaturu u virtuelni prostor. Logitech je objavio BRIDGE SDK, koji je dizajniran da developerima olakša implementiranje unosa preko tastature ili teksta u VR aplikacije.Ovaj SDK košta 150 dolara i trenutno je dizajniran samo za HTC Vive, a uključuje Logitech G gejming tastaturu, dodatak koji omogućava korektno smeštanje Vive Trackera na tastaturu i odgovarajući softver.

Logitech već neko vreme eksperimentiše sa virtuelnom realnošću, a već je ostvarila kontakte sa različitim developerima kako bi otkrila šta im je bitno. Prema navodima Vinsenta takera, direktora za inovacije i strategiju u kompaniji Logitech, VR otvara velike mnogućnosti za tastature, koje nisu razmatrane u normalnim okolnostima.Logitech planira da siporuči 50 developer kitova u prvoj turi, a prijave za ovo prima do 16. novembra. Više će biti kreirano ukoliko bude dovoljno zainteresovanih tokom ove inicijelne faze testiranja i odobravanja VR tastature.Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi