Greška

Došlo je do greške.

Logitech predstavio G Cloud konzolu - Android telefon sa džojsticima sa strane za 350 dolara

23.09.2022 12:07 | 0 Games
Logitech predstavio G Cloud konzolu - Android telefon sa džojsticima sa strane za 350 dolara

Steam Deck, nekoliko Aya Neo modela, pa čak i Nintendo Switch su na tržištu već neko vreme, ali izgleda da ručnih konzola nedostaje, pa je tako i Logitech u partnerstvu sa kineskim gigantom Tencent konstruisao i svog (“streaming-based")konja za trku. Kako prenosi TheVerge, ova konzola najzad je predstavljena publici, a vi sami procenite kako vam se čine njene mogućnosti.

Tehničke karakteristike

Ova ručna konzola ima IPS ekran od sedam inča sa FullHD rezolucijom, brzinom osvežavanja od 60 Hz, kao i odnosom stranica od 16:9 i maksimalnim osvetljenjem od 450 nita, što je sve veoma dobro. Sa leve i desne strane ekrana nalaze se kontrole za upravljanje prilikom uživanja u video igrama, kao i nekoliko funkcionalnih tastera.

Čipset koji pokreće ovu konzolu je Qualcomm Snapdragon 720G što, složićete se, nije baš neka “makina”, a isto važi i za samo 4 GB LPDDR4X radne memorije i 64 GB UFS prostora za skladištenje podataka uz mogućnost proširivanja sa microSD karticom (telefon srednje klase). Dobro, makar je baterija dobra sa kapacitetom od 6.000 mAh koja obećava do čak 12 sati aktivnog korišćenja.

GCloudKonzola.jpg

Za kraj, tu je i jedan USB-C port preko kog će se punjenje baterije ove konzole obaviti za otprilike dva i po sata, kao i 3.5 mm ulaz za slušalice. Ova konzola povezuje se na internet putem integrisanog Wi-Fi 5 modema, a 4G i 5G konektivnost nije prisutna.

Stvarne mogućnosti

Mogućnosti ove sprave su zanimljive, ali ne za svakoga. Ovo je konzola za “game streaming” i malo toga drugog. Celokupnu konzolu pokreće Android operativni sistem koji dozvoljava dva principa rada - “game launcher” mod i standardni tablet mod. Tu su i aplikacije poput YouTube i Chrome, ali to nas sve manje interesuje od toga kako mi da igramo video igre na ovom čudu.

GCloudDeathloop.jpg

Jednostavno je – Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now i Steam Link. Ako koristite sve pogodnosti ovakvog vida uživanja u video igrama, ova konzola svakako može biti za vas, a možete i da koristite svoj telefon i eksterni džojstik ili neki dodatak za kontrolu. sa druge strane ako više volite da igrate ozbiljnije igre, Steam Deck i dalje ostaje najbolja opcija. Moramo napomenuti i cenu koja iznosi 350 dolara, što je samo 50 evra jeftinije od bazične varijante gorepomenute Steam Deck ručne konzole koja je ipak pravi PC u konzoli i koja može mnogo toga drugog. Zvanična prodaja počinje 18. oktobra, a cena na zvaničnom Logitech sajtu je već snižena na 299 dolara za preorder.

20 uspešnih godina poslovanja kompanije Schneider Electric u Srbiji i Crnoj Gori

Evropska premijera Epson štampača nove generacije na Grafima 2022 sajmu u Beogradu

10404
10405
10406
10407
10408
10409