Litecoin bi mogao postati omiljena kriptovaluta kriminalaca

Bitcoin je i dalje glavni standard za transakcije u ilegalnom podzemlju, ali polako gubi podršku

Iako deluje kao da su svi zaluđeni najpopularnijom kriptovalutom – Bitcoinom – poslednjih godinu dana, bar jedna grupa korisnika pokušava da pronađe alternativu, a to su kriminalci.Očekuje se da bi tokom narednih šest do 12 meseci, najpopularnija kriptovaluta mogla izgubiti svoju dominantnu pozticiju kao platno sredstvo na dark webu, barem kada su u pitanju rezultati istraživanja kompanije Recorded Future. Bitcoinovi najveći konkurenti su Litecoin i Dash.Transakcija Bitcoina je postala sve skuplja i manje efikasna zbog povećanog broja korisnika, što je povećalo i naknadu za transfer valute. Kao rezultat ovoga, neki entuzijasti u segmentu kriptovaluta – uključujući i kriminalce, koji su među prvima prihvatili Bitcoin – okreću se ka drugim kriptovalutama.
litecoin2.jpgBitcoin je i dalje glavni standard za transakcije u ilegalnom podzemlju ali polako gubi podršku, pokazuje istraživanje. Litecoin, koji predstavlja šestu najvredniju kriptovalutu, sada prihvata gotovo trećina vendora dark weba, koji ovu digitalnu valutu prihvataju kao alternativni metod plaćanja. Dash, koji predstavlja dvanaestu najvredniju kriptovalutu, je prihvaćen od strane 20% tržišta.Recorded Future je analizirao 150 istaknutih onlajn trgovina, panela i ilegalnih servisa kako bi otkrio da je Litecoin druga najpopularnija kriptovaluta na dark webu. Kada je geografska popularnost u pitanju, Rusi preferiraju Litecoin zbog njegove pogodnosti korišćenja, dok korisnici sa engleskog govornog područja preferiraju Monero zbog njegovih sigurnosnih funkcija.Izvor: TheNextWeb

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi