Greška

Došlo je do greške.

Litecoin bi mogao postati omiljena kriptovaluta kriminalaca

12.02.2018 08:43 | 0 Biznis IT
Litecoin bi mogao postati omiljena kriptovaluta kriminalaca


Iako deluje kao da su svi zaluđeni najpopularnijom kriptovalutom - Bitcoinom - poslednjih godinu dana, bar jedna grupa korisnika pokušava da pronađe alternativu, a to su kriminalci.

Očekuje se da bi tokom narednih šest do 12 meseci, najpopularnija kriptovaluta mogla izgubiti svoju dominantnu pozticiju kao platno sredstvo na dark webu, barem kada su u pitanju rezultati istraživanja kompanije Recorded Future. Bitcoinovi najveći konkurenti su Litecoin i Dash.

Transakcija Bitcoina je postala sve skuplja i manje efikasna zbog povećanog broja korisnika, što je povećalo i naknadu za transfer valute. Kao rezultat ovoga, neki entuzijasti u segmentu kriptovaluta - uključujući i kriminalce, koji su među prvima prihvatili Bitcoin - okreću se ka drugim kriptovalutama.

litecoin2.jpg

Bitcoin je i dalje glavni standard za transakcije u ilegalnom podzemlju ali polako gubi podršku, pokazuje istraživanje. Litecoin, koji predstavlja šestu najvredniju kriptovalutu, sada prihvata gotovo trećina vendora dark weba, koji ovu digitalnu valutu prihvataju kao alternativni metod plaćanja. Dash, koji predstavlja dvanaestu najvredniju kriptovalutu, je prihvaćen od strane 20% tržišta.

Recorded Future je analizirao 150 istaknutih onlajn trgovina, panela i ilegalnih servisa kako bi otkrio da je Litecoin druga najpopularnija kriptovaluta na dark webu. Kada je geografska popularnost u pitanju, Rusi preferiraju Litecoin zbog njegove pogodnosti korišćenja, dok korisnici sa engleskog govornog područja preferiraju Monero zbog njegovih sigurnosnih funkcija.

Izvor: TheNextWeb

Komentari

0 Dodaj komentar

Mount Your Friends 3D stiže 23. februara

Microsoftov Surface Phone bi mogao pokretati desktop Windows aplikacije

10604
10605
10606
10607
10608
10609