Greška

Došlo je do greške.

Linux Mint 18.3 donosi bolji Software Manager, poboljšanja za bekapovanje

28.11.2017 19:55 | 3 Software/Web
Linux Mint 18.3 donosi bolji Software Manager, poboljšanja za bekapovanje


Linux Mint se smatra Linux distribucijom koja je laka za korišćenje i odličan izbor za nove korisnike Linux platforme, ali koji su već upoznati sa Windows ili macOS sistemima. Najnovija verzija Linux Minta je objavljena, a najavljeno je da će dugoročna podrška za ovu verziju trajati do 2021. godine. Sa sobom donosi nekoliko većih poboljšanja.

Prvo, tu je novi i poboljšani Software Manager, sa ažuriranim korisničkim interfejsom, jasnijim dizajnom i boljim performansama. Pored ovoga, Linux Mint 18.3 stiže sa opcijom instaliranja softverskih paketa ili flatpackova iz istog korisničkog interfejsa. Ovo znači da nije potrebno poznavanje tehnologije koja je korišćena za kreiranje paketa za aplikaciju koju korisnik želi da instalira.

Ostale promene, koje Linux Mint 18.3 donosi, uključuju: ažurirani Backup Tool za čuvanje kopije home direktorijuma kao tar arhive; System Snapshots funkciju koja čuva sve sem korisnikovih ličnih podataka, a ovo omogućava povratak na raniju verziju operativnog sistema; novu System Reports alatku za kreiranje izveštaja o rušenju sistema i drugim sistemskim parametrima.

Linux Mint je dostupan za preuzimanje u nekoliko desktop okruženja, uključujući i najpopularnije Cinnamon i MATE.

Izvor: Liliputing

Marica Neregistrovan korisnik
Slazem se sa prethodno napisanim. Kad jednom instalirate Mint stalno vam pada na pamet pitanje zasto bi neko zeleo papreno skup Windows 10 sa svim svojim servisima za pracenje i famoznom Cortanom koja vise ne moze da se iskljuci. O precenjenim Office paketima da ne komentarisemo.
"Cile" u "Sound settings" moras da izaberes koji audio izlaz ce biti aktivan, za zvucnike ili slusalice. Ne mogu oba. Za tako nesto ti treba dodatna zvucna kartica.
Cile Neregistrovan korisnik
Najbolji os trenutno. Sve pohvale timu. Malu zamerku imam na podršku za sluške još od verzije 18.0 nadalje. Naime nema zvuka na sluškama. Zvučnici rade, sluške ne. 17.3 je radio perfektno i još uvek ga koristim. Nadam se da će novija verzija imati punu podršku za sluške, a siguran sam da će biti još bolja.

Asus predstavio ROG STRIX XG258Q monitor

Face ID može da se zaobiđe uz pomoć maske (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509