Light radi na telefonima sa do devet kamera

Light je prikazao različite koncept telefone i prototipove, koji imaju između pet i devet sočiva

Pre nekoliko meseci, kompanija Light je objavila svoju L16 kameru, koja je opisana kao “računarska kamera sa više otvora blende”, a imala je 16 sočiva. Deset ili više ovih sočiva je istovremeno bilo zaduženo za snimanje, ali su koristili različite žižne daljine i kamere, koje kombinuju ove odvojene slike u jednu fotografiju od 52 megapiksela.Sada Washington Post izveštava da se Light sprema da ovu ideju implementira i u mobilni telefon.Light je mediju prikazao različite koncept telefone i prototipove, koji imaju između pet i devet sočiva, implementiranih na poleđini uređaja. Kompanija tvrdi da njen dizajn može da kreira fotografije do 64 megapiksela, može da pravi bolje snimke u uslovima slabog osvetljenja i nudi napredne dubinske efekte.
Pogledajte još: Verovali ili ne, LG V40 će imati čak pet kamera!
Light ističe da će telefon sa ovim multi-lens dizajnom biti objavljen kasnije ove godine, a ostaje da se vidi koliko će implementacija tehnologije uticati na cenu uređaja.Izvor: Engadget
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi