Greška

Došlo je do greške.

LG webOS Smart TV platforma biće dostupna i na uređajima drugih proizvođača

25.02.2021 13:35 | 0 Multimedija
LG webOS Smart TV platforma biće dostupna i na uređajima drugih proizvođača


Saopštenje za javnost

Kompanija LG Electronics (LG) najavljuje dostupnost svog popularnog ekosistema webOS TV platforme i drugim partnerskim kompanijama, narušavajući status quo u industriji koja je poznata po ekskluzivnim platformama u zavisnosti od proizvođača TV uređaja. Kompanija LG proširuje svoje delovanje tako da osim proizvodnje televizora, sada intenzivno radi na razvoju i širenju softverske platforme webOS TV i na druge brendove. Ovaj potez ima potencijal da preoblikuje TV industriju ne samo za tehnološke stvaraoce, nego i za kreatore sadržaja, sve vreme ojačavajući poziciju LG-a na globalnom tržištu kućne zabave.

Platforma webOS je ključna komponenta prepoznatljivog LG ekosistema kućne zabave koji korisnicima još od 2014. godine pruža izuzetnu jednostavnost upotrebe kroz intuitivni interfejs. Vlasnici licenci webOS TV platforme dobijaju poznati UX dizajn zajedno sa bogatom paletom funkcija poput glasovne pretrage i kontrole, integrisanih AI algoritama i lakog povezivanja zbog kojih je webOS dobio brojna priznanja. Uz LG webOS TV partnerske kompanije dobijaju raznolikost sadržaja, uključujući pristup globalnim aplikacijama za streaming usluge, kao što su Netflix, YouTube, Amazon Prime i sportski servis za strimovanje DAZN, kao i pristup LG Channels, besplatnoj premium streaming usluzi.* Kompatibilni TV uređaji će u paketu dobiti i Magic Motion daljinski upravljač.

Više od dvadeset proizvođača televizora iz celog sveta je već prihvatilo partnerstvo webOS, uključujući brendove poput RCA, Ayonz i Konka, a očekuje se da će im se uskoro pridružiti i drugi. Tehnološki partneri kao što su Realtek, Nuance, Gracenote, CEVA i Universal Electronics podržavaju webOS ekosistem.

„Platforma webOS je jedan od najlakših i najpraktičnijih načina da pristupite milionima sati filmskog i TV sadržaja“, rekao je Park Hyoung-sei, predsednik LG Home Entertainment kompanije. „Pružajući dobrodošlicu drugim proizvođačima da postanu deo webOS TV ekosistema, započinjemo novo putovanje koje će omogućiti mnogobrojnim novim vlasnicima televizora da dožive sjajni UX i funkcije dostupne na LG televizorima. Radujemo se što ćemo nove kupce primiti u neverovatni svet webOS TV-a.“

Izvor: LG

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Renderi pokazuju izgled ovogodišnjih iMac i Mac Pro modela

One UI 3.1 stiže na Samsung Galaxy Note10 seriju

10304
10305
10306
10307
10308
10309