Greška

Došlo je do greške.

LG predstavio novu liniju 8K televizora sa AI procesorom sledeće generacije

10.01.2020 19:44 | 0 Multimedija
LG predstavio novu liniju 8K televizora sa AI procesorom sledeće generacije


Saopštenje za javnost

LG Electronics (LG), kao kompanija koja potrošačima obezbeđuje realistično 8K iskustvo, predstavila je svoju proširenu liniju 8K televizora na sajmu CES 2020 – ukupno osam televizora sa novim modelima od 77 i 65 inča koji će se pridružiti već postojećim sa ekranima dijagonale 88 i 75 inča.

Linija za 2020. godinu uključuje premium LG SIGNATURE OLED 8K televizore od 88 i 77 inča (modeli 88/77 OLED ZX), kao i napredne LG NanoCell televizore (modeli 75/65 Nano99, 75/65 Nano97, 75/65 Nano95). Svaki od njih prevazilazi zvaničnu definiciju 8K Ultra HD koju je postavila organizacija CTA (Consumer Technology Association), a priznate nezavisne laboratorije, kao što je TÜV Rheinland, potvrdile su da LG 8K SIGNATURE OLED i NanoCell televizori premašuju tu definiciju.

LG 8K televizori prikazuju tzv. Real 8K, a korisnicima nude i brojne druge načine za uživanje u realističnom 8K iskustvu. Novi modeli nude mogućnost reprodukcije izvornih 8K sadržaja preko HDMI i USB digitalnih ulaza, a tu je i podrška za kodeke HEVC, VP9 i AV1 koje koriste streaming provajderi, uključujući YouTube. LG 8K televizori podržavaju 8K streaming sadržaj uz brzih 60 FPS, a sertifikovani su za isporuku 8K 60P putem HDMI-a.

Najnoviji LG 8K televizori nude i poboljšane performanse zahvaljujući novom α (Alpha) 9 Gen 3 AI procesoru. Koristeći tehnologiju dubinskog učenja (deep learning), linija za 2020. pruža optimizovan kvalitet slike i zvuk za sve vrste sadržaja koristeći 8K upscaling baziran na veštačkoj inteligenciji. AI 8K upscaling pruža živopisan i tačan prikaz 8K slike analizom sadržaja, primenom četvorostrukog smanjenja šuma i povećanjem oštrine, a sve kako bi se prikaz niže rezolucije približio savršenom 8K.

lg2_117.jpg


Funkcija AI Picture Pro procesora α9 Gen 3 omogućava prepoznavanje lica i teksta na ekranu, precizno prilagođavanje i izoštravanje za prirodnije tonove kože, bolje definisane crte lica i jasnije, čitljivije znakove. Osim toga, automatski odabir žanra prepoznaje vrstu sadržaja koji se gleda, te automatski primenjuje idealne postavke slike, garantujući najbolji kvalitet u četiri kategorije: film, sport, standard i animacija.

Funkcija AI Sound Pro analizira i razvrstava audio sadržaj u pet kategorija – muzika, filmovi, sport, drama ili vesti – za jasnije glasove i bogatiji pozadinski zvuk. Izgovorene reči se izoluju i povećava se njihova glasnoća za lakše razumevanje, dok se pozadinski zvukovi identifikuju i „mešaju“ u virtualno 5.1 surround okruženje za postizanje nenadmašnog iskustva gledanja.

Dodatno, LG 8K televizori nude novi nivo praktičnosti uz AI tehnologiju. Korisnici mogu da nadgledaju i kontrolišu kompatibilne IoT uređaje direktno preko nadzorne ploče na televizoru (Home Dashboard), dok je uz pomoć hands-free glasovne kontrole moguće upravljati povezanim uređajima samo glasom, čak i ukoliko se nalazite na drugom kraju sobe. ThinQ prepoznavanje glasa ugrađeno je u svaki LG 8K televizor, a dostupno je u 144 zemalja sveta. Uz popularnu LG webOS platformu za smart televizore, tu je i podrška za Apple AirPlay 2 i HomeKit, kao i za Google Assistant i Amazon Alexu, a u budućnosti i kompatibilnost sa Amazon Alexa Premium Far-Field Voice.

lg3_22.jpg

„LG je posvećen pružanju izvanrednog iskustva gledanja“, rekao je Park Hjoung-sei, predsednik kompanije LG Home Entertainment. „Uz LG 8K OLED i NanoCell televizore, potrošači mogu da nabavljaju proizvode koji neće tako skoro da zastare i koji će im obezbediti zadivljujući kvalitet slike bez obzira na format“, izjavio je on.

Pratite objave kompanije LG u vezi sa sajmom CES na društvenim medijima uz pomoć heštega #LGCES2020.

Izvor: LG

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung bi mogao predstaviti i Galaxy A51 u 5G varijanti

CES 2020: Samsung Electronics predstavio nove QLED 8K, MicroLED i Lifestyle televizore

10304
10305
10306
10307
10308
10309