Greška

Došlo je do greške.

LG planira da se oslanja na spoljne saradnike za telefone iz donjeg i srednjeg segmenta

07.12.2020 16:09 | 0 Biznis IT
LG planira da se oslanja na spoljne saradnike za telefone iz donjeg i srednjeg segmenta


Poslovanje sa telefonima kompanije LG je u velikoj meri izmenjeno, kako bi se južnokorejski proizvođač izborio sa problemima koje ima na tržištu. Prema itzveštaju Reutersa, LG je najavio promene u smartfon diviziji, a cilj je da se više oslanja na "outsourcing", odnosno na spoljnje saradnike za svoje telefone iz donjeg i srednjeg segmenta.

Prema izveštaju, LG je unutar kompanije stvorio novi naziv za proizvođača originalnih uređaja (ODM), što je termin koji se koristi za opis kompanija koje stavljaju svoj brend na proizvode koje je dizajnirala i proizvela druga kompanija. Cilj je da se smanje troškovi razvoja i da se ostane konkurentan, jer konkurencija u pristupačnijim segmentima tržišta pametnih telefona postaje sve veća. LG je imao problema sa prilagođavanjem na tržištu u poslednjih nekoliko godina, a mobilna divizija je konstantno beležila gubitke za kompaniju tokom poslednja 22 finansijska tromesečja.

 

Pogledajte još: LG možda sprema laptop sa ekranom koji se uvlači, pokazuje patent


Neke promene u poslovnom modelu kompanije počeli smo da viđamo toko 2020. godine, jer većina LG telefona više ne koristi premijum procesore kompanije Qualcomm. Umesto toga, premijum modeli kompanije fokusirani su na dizajn, kao što je LG Velvet, ili na jedinstven format, poput LG Ving-a. LG planira da nastavi da ulaže u ovo područje, a neke nedavne glasine ukazivale su i na potencijalni telefon sa ekranom koji se uvija.

Do sada, LG se već oslanjao na outsourcing za svoje pametne telefone iz nižeg ranga, ali srednji segment je konkurentniji, pa ima smisla što kompanija ulaže dodatne napore na tom polju. Naravno, ostaje da se vidi koliko će to uticati na poslovanje kompanije.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Računar koji staje u šaku - šta sve može Raspberry Pi 4 B? (video)

Samsung pametni televizori bogatiji za još jednog glasovnog asistenta

10604
10605
10606
10607
10608
10609