Greška

Došlo je do greške.

LG patentirao kućište za telefon sa fleksibilnim ekranom

31.12.2019 17:03 | 0 Mobile
LG patentirao kućište za telefon sa fleksibilnim ekranom


LG i Samsung nastavljaju da održavaju žestoko rivalstvo u brojnim segmentima tržišta, što ne predstavlja iznenađeneje jer su obe kompanije iz Južne Koreje i obe se nadmeću u gotovo istim segmentima industrije. Zbog toga predstavlja pomalo iznenađenje to što nakon Samsungove objave Galaxy Fold telefona, LG nije odgovorio sopstvenim sličnim uređajem.

Umesto toga, LG se odlučio za objavu LG G8x ThinQ modela, koji ima opcioni odvojivi displej, koji uređaj pretvara u neku vrstu sklopivog telefona. Ne radi se o istoj tehnologiji ili čak vrsti telefona, ali bi se ovo noglo promeniti u budućnosti. To sugeriše novootkriveni patent, koji nam donosi sajt LetsGoDigital.

Publikacija ukazuje da LG radi na kućištu za telefon koje stiže sa fleksibilnim ekranom, kako je moguće videti i na fotografijama. Telefon će biti smešten u kućištu, dok će se fleksibilni displej obavijati oko spoljnjeg dela futrole.

lg2_113.jpg


Postoji nekoliko prednosti ovakvog dizajna. Jedna od njih jeste da ukoliko bi se kućište/futrola ikada oštetila, korisnik može jednostavno da je zameni. Takođe, ovo korisniku daje opciju da ne koristi fleksibilni displej ukoliko to ne želi.

Za sada nije poznato da li LG ima planove da rešenje iz ovog patenta implementira u komercijalni proizvod.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD nagoveštava Ryzen Threadripper 3980X sa 48 jezgara

Galaxy Note9 dobija stabilno Android 10 ažuriranje

10104
10105
10106
10107
10108
10109