Greška

Došlo je do greške.

LG patentirao ekran telefona sa kamerom ispod displeja

07.11.2018 10:20 | 0 Mobile
LG patentirao ekran telefona sa kamerom ispod displeja


Iako se mobilna divizija kompanije LG suočava sa problemima, kompanija i dalje ne odustaje i planira unapred. Nedavni patenti su pokazali da južnokorejski proizvođač pokušava da održi korak sa konkurencijom.  

LG Display je sada u Južnoj Koreji podneo zahteve za nekoliko patenata za telefon sa punim ekranom i kamerom ispod displeja. Dizajn patenti pokazuju dva modela telefona koji nemaju okvire oko ekrana. Jedan model ima zaobljene ivice, dok drugi ima zakrivljene ivice s desne strane, čineći ga tanjim s desne strane nego sa leve. U oba slučaja je korišćen fleksibilni displej.


Pogledajte još: LG će svoj savitljivi telefon predstaviti tokom CES 2019 sajma?


Displej sadrži ovalni otvor, kreiran od transparentnog materijala. Ovaj otvor se može smestiti na različite lokacije - u sredini, ali i s leve ili desne strane uređaja. Patent ne pojašnjava zbog čega je izabran ovalni otvor (možda kako bi se smestile dve kamere ispod ekrana).

U svakom slučaju, namena ove inovacije je jasna - smeštanjem kamere ispod displeja, gotovo 100% površine ekrana se može iskoristiti u druge svrhe.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD-ov mobilni Vega GPU stiže za nove Apple MacBook Pro notebookove

AMD najavio prve 7nm Zen 2 EPYC procesore

10104
10105
10106
10107
10108
10109