Greška

Došlo je do greške.

LG OLED TV paneli dobili 'Eye Comfort Display' sertifikat

03.07.2019 14:59 | 0 Multimedija
LG OLED TV paneli dobili 'Eye Comfort Display' sertifikat


S obzirom na to koliko vremena provodimo gledajući u ekrane, poput televizora, postoji nekoliko stvari koje je potrebno imati na umu. Ovo uključuje veličinu, vrstu panela, jasnoću, boju i tako dalje. Međutim, kao što je pomenuto, s obzirom na to koliko vremena provodimo gledajući u ekrane, udobnost bi trebalo da je jednako važna stavka.

Kompanija LG je nedavno objavila da je dobila sertifikat "Eie Comfort Display", od strane TÜV Rheinlanda za svoje velike OLED TV panele. Ovaj sertifikat i funkcija proveravaju karakteristike kao što su sadržaj plavog svetla, treperenje slike, kao i prikaz visokog kvaliteta.

Prema rečima Chang-Ho Oha - izvršnog potpredsednika kompanije LG i šefa TV Business odeljenja kompanije LG Display: "TÜV Rheinland sertifikacija označava da su OLED TV-paneli LG Display-a sada međunarodno priznati kao diuspleji koji pozitivno utiču na zdravlje očiju. Očekujemo da potrošači sada mogu da izaberu svoje OLED televizore sa više samopouzdanja".

 

Pogledajte još: LG objavio cene za neke od ovogodišnjih OLED TV modela


Stvari poput plavog svetla, koje emituju naši displeji, su povezane sa poremećajima u našem ciklusu spavanja, i to je razlog zbog kojeg vidimo sve više kompanija koje dolaze do načina da ograniče "blue light" emisiju. Na primer, Apple-ovi iOS uređaji dolaze sa Night Shift režimom koji povećava temperaturu boje ekrana tako da se emituje manje plave svetlosti.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Fotografije referentnih modela AMD Radeon RX 5700 serije

Zaboravite na brige oko ekrana uz novi Huawei Cares servis

10304
10305
10306
10307
10308
10309