Greška

Došlo je do greške.

LG i Samsung navodno rade na prenosivim displejima za telefone

14.02.2020 15:25 | 0 Mobile
LG i Samsung navodno rade na prenosivim displejima za telefone


Prema navodima, kompanije LG i Samsung žele da se pozabave problemom pokretanja određenih aplikacija (kao što je obrada dokumenata ili fotografija i videa) koje možda zahtevaju veće ekrane, tako što će kreirati prenosive displeje za telefone.

Ovo nije potpuno nova ideja, s obzirom na to da HP i Asus već nude ovakve eksterne displeje u formi HP EliteDisplay S14 i ASUS ZenScreen Touch modela za laptopove.

Sa predstavljanjem Desktop Mode-a u Androidu 10 i funkcija kao što je Samsung DeX, korisničko iskustvo na većim uređajima se značajno poboljšava. Prenosivi displeji bi, prema navodima, trebalo da budu lagani, a stižu sa opcijom povezivanja preko kabla ili Bluetootha. Takođe će imati i ugrađene baterije.

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy A50s dobija Android 10 uz One UI 2.0


Samsungova verzija uređaja bi trebalo da nosi naziv DexBook. Uređaj će imati 10.000mAh bateriju i težinu ispod jednog kilograma. LG model bi trebalo da se zove Cloud Top, a imaće 5000mAh bateriju što bi težinu uređaja trebalo da spusti ispod 600 grama.

Oba displeja se očekuju sa 14.1-inčnim FullHD panelima. Cena ovih prenosivih monitora za telefone bi trebalo da iznosi između 340 i 420 dolara. Izveštaji sugerišu da će displeji biti predstavljeni tokom drugog tromesečja ove godine.

Izvor: XDA-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

iFixit rastavljanje pokazuje koliko je Motorola Razr težak za servisiranje

Novi Firefox za Android neće podržavati sve postojeće addon-ove po objavi

10104
10105
10106
10107
10108
10109