Greška

Došlo je do greške.

LG Display kaže da njihova nova OLED EX tehnologija poboljšava osvetljenost do 30 procenata

29.12.2021 13:24 | 0 Multimedija
LG Display kaže da njihova nova OLED EX tehnologija poboljšava osvetljenost do 30 procenata

 

LG Display je predstavio svoju sledeću generaciju OLED tehnologije, nazvanu „OLED EX“, koja bi trebalo da „poveća osvetljenost do 30 odsto u poređenju sa konvencionalnim OLED ekranima“, saopštila je kompanija. To bi moglo pomoći da se popravi najveći nedostatak OLED-a pored mini LED tehnologije, odnosno nedostatak ukupne osvetljenosti.

Kao što LG Display ističe, svaki OLED piksel emituje svetlost nezavisno, što znači da može biti u potpunosti uključen ili isključen. To omogućava televizorima da prikazuju savršene crne boje bez "cvetanja" na LED televizorima, ali u isto vreme, OLED pikseli ne mogu da dostignu iste nivoe osvetljenosti kao LED. Trenutni OLED setovi mogu da prikažu vršne nivoe osvetljenosti do oko 500-600 nita, dok mini LED setovi mogu dostići 2.000 nita i više.

Da bi OLED setovi bili svetliji, OLED EX (Evolution/eXperience) koristi jedinjenja deuterijuma kako bi omogućio diodama koje emituju svetlost da emituju jače svetlo. „Kada su stabilizovana, jedinjenja deuterijuma omogućavaju displeju da emituje svetliju svetlost uz održavanje visoke efikasnosti dugo vremena“, rekao je LG Display.

 

ex.jpg

 

OLED EX takođe omogućava poboljšanu tačnost boja. Očigledno koristi algoritme za predviđanje upotrebe 33 miliona OLED dioda u 8K displeju, tako da „precizno kontroliše unos energije ekrana da bi preciznije izrazio detalje i boje video sadržaja koji se reprodukuje“.

Kompanija je takođe unapredila svoj dizajn, smanjivši debljinu za 30 procenata i veličinu okvira sa 6 na 4 mm na 65-inčnim OLED ekranima. Kompanija još nije rekla kada planira da izbaci tehnologiju na tržište, ali je navela da je prodaja OLED-a porasla za 70 odsto prošle godine, uprkos padu prodaje televizora uopšte, od 12 odsto na globalnom TV tržištu. „Sa našom novom OLED EX tehnologijom, cilj nam je da obezbedimo još inovativnija, vrhunska iskustva kupaca kroz evoluciju naše OLED tehnologije, algoritama i dizajna“, rekao je dr Oh Čang-ho iz LG Display-a, prenosi Engadget.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Šef Instagrama opisuje ciljeve za 2022, udvostručavanje broja video snimaka, više kontrole korisnicima

Intel Core i7-12800H CPU nadmašuje Apple M1 Max u novom benchmarku

10304
10305
10306
10307
10308
10309