LG Display ipak proizvodi OLED panele za iPhone X Plus

Apple planira da načini LG svojim drugim dobavljačem OLED displeja, pored Samsunga

Apple je nedavno investirao 2,7 milijardi dolara u LG Display, kako bi kompaniji pomogao u proizvodnji OLED panela za iPhone modele za ovu godinu. Kompanija iz Kupertina će uskoro početi da ubire plodove od ove saradnje.Prema navodima medija, Apple planira da načini LG svojim drugim dobavljačem OLED displeja, koji bi trebalo da prvobitno isporuči između dva i četiri miliona ekrana. Naravno, ova brojka nije ništa u poređenju sa brojem telefona koje Apple planira da isporuči ukupno. Stoga će kompaniji LG biti poverena proizvodnja oko 20% ukupne isporuke OLED panela, dok će za ostatak biti zadužen Samsung.
Pogledajte još: Svi iPhone modeli za 2019. godinu će imati OLED panele
Izvori sugerišu da LG Display želi veće parče OLED kolača, ali kompanija trenutno nije spremna da odgovori zahtevima pune potražnje koju Apple ima za OLED panelima. Veruje se da će LG proizvoditi OLED ekrane za najskuplji, 6.5-inčni iPhone X Plus, dok će direktni naslednik iPhone X telefona imati Samsungove OLED panele.Takođe, ističe se i da u kompaniji Apple postoje unutrašnje nesuglasice oko toga da li je potrebno da LG Display bude angažovan kao drugi dobavljač OLED panela ili da se Apple u potpunosti oslanja samo na Samsung. Apple će svakako imati opciju da pregovara o cenama za displeje i smanji zavisnost od Samsunga, ukoliko saradnja sa kompanijom LG bude uspešna.Izvor: GSMArena
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi