Greška

Došlo je do greške.

LG bi na IFA sajam mogao doneti 175-inčni MicroLED displej

20.08.2018 11:11 | 0 Multimedija
LG bi na IFA sajam mogao doneti 175-inčni MicroLED displej


Od MicroLED tehnologije se očekuje da će zameniti i OLED i QLED na tržištu displeja iz gornjeg segmenta, a nova tehnologija bi trebalo da ponudi povećanu modularnost, smanjenu latenciju i otklanjanje burn-in problema koji muče OLED panele.

Za razliku od tradicionalnih LED i LCD displeja, MicroLED ekrani mogu da emituju svetlo na pixel bazi, omogućavajući tehnologiji da nudi visoke nivoe osvetljenja i kontrast u odnosu na OLED, uz povećanje gamuta boja. Problem sa ovom trehnologijom su troškovi proizvodnje, za koje se veruje da će se vremenom smanjivati kako proizvođači displeja budu više investirali u novu tehnologiju.

Još jedna prednost MicroLED-a jeste modularnost, koja omogućava da se nekoliko manjih ekrana poveže sa gotovo nepostojećim prelazima, kako bi se kreirao ogroman monitor.


Pogledajte još: The Wall bi mogao biti prvi od Samsungovih ekstravagantnih televizora


Ranije ove godine, Samsung je prikazao svoj "The Wall" MicroLed ekran veličine 146 inča, a proizvod se u prodaji očekuje naredne godine. Od kompanije LG, koja spada među najveće proizvođače displeja, se očekuje da će svoj MicroLED TV veličine 175 inča prikazati tokom IFA sajma koji počinje krajem meseca.

Pored ovoga, LG-ov 175-inčni ekran bi trebalo da bude tanji od Samsungovog 80mm prototipa, mada je potrebno istaći da Samsungovi aktuelni 146-inčni MicroLED displeji imaju debljinu od 30 milimetara.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Zapalila se iPad baterija u Apple prodavnici u Amsterdamu, kupci bezbedno evakuisani

Thermaltake implementirao Alexa podršku za Riing Plus i Pure Plus RGB ventilatore

10304
10305
10306
10307
10308
10309