Greška

Došlo je do greške.

LG bi mogao ugasiti svoje poslovanje sa telefonima

23.03.2021 10:48 | 0 Biznis IT
LG bi mogao ugasiti svoje poslovanje sa telefonima


LG je tokom poslednjih nekoliko godina imao velike probleme da održi svoje poslovanje sa mobilnim telefonima. Uprkos konstantnim pokušajima da unese inovacije i poboljšanja, kompanija nije uspela u tome da ostvari zaradu od svoje divizije sa telefonima.

Iako se LG često pojavljuje u vestima sa inovativnim rešenjima i konceptima, sa svežim i neobičnim idejama kao što je LG Wing, u stvarnosti kompanijina divizija sa telefonima konstantno gubi novac i LG polako ostaje bez rešenja da popravi ovu situaciju.

Ranije su se pojavile informacije da je LG u pregovorima o prodaji svoje smartfon divizije, ali ova potraga za potencijalnim kupcem ne ide po planu, što bi kompaniju moglo naterati da u potpunosti prekine sa poslovanjem sa telefonima.

Ovaj izveštaj stiže od strane južnokorejskih novina Dong-A Ilbo (a prenosi Bloomberg). Ranije je zvaničnik kompanije LG istakao da kompanijino poslovanje sa telefonima nije ugrioženo, da bi se samo nekoliko dana kasnije pojavio izveštaj koji tvrdi suprotno. LG je čak za 2021. godinu imao ozbiljne ambicije, koje su uključivale i telefon sa ekranom koji se uvija i koji je dobio Bluetooth SIG sertifikat.

 

Pogledajte još: LG W41 seriju će činiti tri telefona


LG je bio u pregovorima sa kompanijama kao što su Volkswagen i Vingroup JSC iz Vijetnama u vezi sa potencijalnom prodajom svog poslovanja sa telefonima, ali su ovi pregovori propali.

Iako poslednjih godina nije imao dobre prodajne rezultate, istorijski se LG smatra jednim od većih igrača u Android ekosistemu. Kompanija je objavila neke dobro poznate uređaje, kao što je LG G2, a takođe je proizvela poznate uređaje za druge - Nexus 5, Nexus 5X i Google Pixel 2 XL.

Izvor: Bloomberg

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Instagram je aplikacija koja deli najviše korisničkih podataka sa drugim kompanijama

Telenor mreža po četvrti put najbolja u Srbiji prema merenju kompanije UMLAUT

10604
10605
10606
10607
10608
10609