Greška

Došlo je do greške.

LG predstavlja novu tehnologiju savitljivih displeja

07.09.2021 18:39 | 0 Mobile
LG predstavlja novu tehnologiju savitljivih displeja


Iako se LG Electronics povukao iz poslovanja sa pametnim telefonima, ali je i dalje snažan u svakoj drugoj oblasti. LG Chem je sada objavio da je razvio novi savitljivi materijal za displeje koji čini ekran tvrdim kao staklo, ali fleksibilnim kao plastika.

Tehnologije koje se koriste u ovom procesu poboljšavaju i izdržljivost i snagu bilo kog savitljivog panela, kako ovi telefoni postaju sve pristupačniji.

Zvanični naziv panela je "Real Folding Window". Na prozirni PET film (termoplastični polimer) nanose se posebno razvijeni materijali za premazivanje. Sa samo nekoliko mikrometara novog materijala sa obe strane, proizvođači ekrana moći će da naprave tanku ploču otpornu na toplotu nalik na plastiku koja će obezbediti bolju izdržljivost.

LG Chem tvrdi da bi bilo koji panel mogao da izdrži 200.000 savijanja i omogućiće ekrane bez nabora. Povrh toga, novi materijal će omogućiti savijanje ekrana i prema unutra i prema spolja.

Nova tehnologija će se prvo pojaviti na mobilnim telefonima, a kasnije će se pojaviti na prenosnim računarima i tabletima.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Realme Pad će imati 7100mAh bateriju, uz podršku za 18W Quick Charge

Motorola Edge 20 Pro - ponuda koja se ne odbija (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109