Greška

Došlo je do greške.

LG navodno gasi poslovanje sa telefonima, nakon neuspešne prodaje

01.04.2021 14:35 | 0 Biznis IT
LG navodno gasi poslovanje sa telefonima, nakon neuspešne prodaje


Izveštaji o tome da LG gasi svoju smartfon diviziju se pojavljuju već nekoliko meseci, a ranije ove godine su se pojavile informacije da LG razmatra sve opcije kako bi spasio svoju mobilnu diviziju. Iako je LG pokušao da posustalo poslovanje proda drugim kompanijama, ti planovi su propali i The Korea Times sada izveštava da LG u potpunosti gasi poslovanje sa telefonima.

Prema izveštaju, LG je pregovarao o potencijalnoj prodaji sa nekoliko kompanija, ali nije uspeo da dođe do dogovora. Kompanija je pokušala i sa prodajom samo nekih delova svog poslovanja, ali ništa od toga nije sprovedeno u delo. Krajnje rešenje je bilo da se poslovanje u potpunosti ugasi.

LG se zasada nije oglasio povodom mogućeg gašenja kompanijinog poslovanja sa telefonima, a izvori tvrde da će zvanična objava kompanije uslediti 5. aprila tokom sastanka sa članovima odbora.

Sudbina LG divizije za mobilne telefone ne predstavlja iznenađenje. Južnokorejska kompanije je godinama bila u gubitku u ovom segmentu, uprkos tome što su druge divizije beležile značajan rast. LG nije uspeo da se snađe na smartfon tržištu, koje je poslednjih godina postalo izuzetno konkurentno, sa velikim brojem proizvođača koji se fokusiraju na ponudu pristupačnih proizvoda.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Xiaomi Mi 11 Ultra rastavljanje pokazuje sve delove telefona (video)

Redmi gejming telefon bi se mogao pojaviti tokom aprila

10604
10605
10606
10607
10608
10609