Greška

Došlo je do greške.

LG na IFA sajmu predstavio viziju budućnosti zasnovanu na veštačkoj inteligenciji

05.09.2019 17:25 | 0 Multimedija
LG na IFA sajmu predstavio viziju budućnosti zasnovanu na veštačkoj inteligenciji


Saopštenje za javnost

Na panel diskusiji kojom je započet sajam IFA 2019 u Berlinu, dr I.P. Park, predsednik i tehnološki direktor kompanije LG Electronics, podelio je viziju kompanije u pogledu budućnosti na bazi veštačke inteligencije (AI) ističući da Dom je svuda (Anywhere is Home). Govoreći o tri stuba strategije veštačke inteligencije kompanije – razvoj, povezivanje i otvaranje – dr Park i gosti eksperti koji su učestvovali na panelu razmatrali su kako će inovacije iz oblasti veštačke inteligencije i konektivnosti proširiti pojam doma na svaki prostor življenja.

U centru današnje diskusije nalazila se uloga LG brenda za inteligentne uređaje LG ThinQ, koji sada objedinjuje proizvode i usluge zasnovane na veštačkoj inteligenciji, kao i one sa mogućnostima Wi-Fi i IoT (Interneta stvari) u okviru jedinstvene vizije ekosistema na bazi veštačke inteligencije. Kako bi ilustrovao razvoj brenda LG ThinQ, dr. Park je predstavio koncept inteligentnog učenja koji robotima usisivačima omogućuje da se ne zaglavljuju u ćoškovima i preprekama. Takve inovacije će se bazirati na AI čipu kompanije LG namenjenom za uređaje, koji je predstavljen ranije ove godine i koristi LG Neural Engine za veštačku inteligenciju koja se nalazi na samom uređaju.

Takođe, kako bi povezao više digitalnih dodirnih tačaka u životima potrošača, LG istražuje načine diversifikacije režima interakcije korisnika sa uređajima pored prepoznavanja glasa. To obuhvata inovacije kao što su dodatni modul za vizuelnu inteligenciju Vision Pack, vizuelni senzor povezan sa klaudom. Dr Park je demonstrirao LG Styler sa Vision Pack senzorom koji može da vizuelno prepozna komade odeće i shodno tome pruži preporuke. Dr Park je takođe predstavio LG ThinQ Fit, koji je nastao od koncepta Pametnog ogledala (Smart Mirror concept) prema kom 3D kamere tačno mere veličinu korisnikovog tela u cilju generisanja realističnog avatara za virtuelno isprobavanje odeće.

lg3_19.jpg


Dr Park je istakao značaj otvorenosti u pogledu partnerstava i saradnje. Investicije kompanije LG u otvaranje svojih platformi prema drugima od ključne su važnosti za širu kompatibilnost i raznovrsnost inovacija. U skladu sa ovom filozofijom, LG je LG ThinQ platformu (http://deepthinq.developer.lge.com) nedavno učinio dostupnom partnerima i inženjerima van kompanije kako bi ubrzao razvoj svoje tehnologije veštačke inteligencije.

U panelu dr Parka učestvovali su eminentni stručnjaci iz svih segmenata tehnološkog sektora koji rade na temeljnom istraživanju tehnologije veštačke inteligencije, njenom razvoju i načinima na koje se ona može primeniti u cilju poboljšanja kvaliteta života. Među gostima koji su govorili bili su Dino Flore, potpredsednik za tehnologiju u kompaniji Qualcomm koji je zadužen za 5G strategiju kompanije širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA); Moris Konti, eminentni futurista i glavni direktor za inovacije moonshot fabrike Alpha kompanije Telefonica i Ralf Vigman, generalni direktor kompanije iF International Forum Design.

Razvoj, povezivanje i otvaranje naši su standardi u pogledu vrste veštačke inteligencije koja će život učiniti merljivo boljim”, izjavio je dr I.P. Park iz kompanije LG. „Ne radi se samo o unapređenju onoga što sada činimo, već o suštinskoj transformaciji načina na koji živimo i razmišljamo”.

lg2_106.jpg


Imamo sreću što se LG ponovo bavi jednim od najvažnijih dešavanja u tehnologiji proizvoda široke potrošnje”, izjavio je Jens Hajtheker, izvršni potpredsednik kompanije Messe Berlin Group i izvršni direktor sajma IFA. „Publika sajma IFA neverovatno je zainteresovana za sve što se tiče veštačke inteligencije i veoma je važno da od jednog od najangažovanijih zagovornika veštačke inteligencije čuju šta nas čeka”.

Posetioci LG štanda u Hali 18 na sajmu Messe Berlin ove nedelje će imati priliku da vide najnapredniju potrošačku primenu veštačke inteligencije kompanije LG u okviru brenda LG ThinQ Home, koji je osmišljen u vidu niza inteligentnih, povezanih lifestyle rešenja za bolje sutra.

Izvor: LG

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Sony Xperia 5 je još jedan model sa dugačkim OLED ekranom

Huawei Enjoy 10 Plus je najnoviji telefon sa 48MP kamerom

10304
10305
10306
10307
10308
10309